Vanja Legvart je u Henkelu od studentskih dana i dogurala je do voditeljice marketinga, ispričala nam je što je obilježilo njenu karijeru te zašto trebamo vjerovati Perwollu kao partneru naše odjeće

Vanja Legvart karijeru u Henkelu započela je već tijekom studentskih dana, a danas je voditeljica marketinga. Bogato iskustvo je gradila na raznim pozicijama, a neko vrijeme je provela i u Beču. Nama je otkrila što ju je najviše oblikovalo, ali i koji su planovi Henkela u budućnosti.

Nakon studentskog posla dobila je prvo zaposlenje kao asistentica u marketingu, a kroz karijeru je vodila sve trgovačke marke poslovne jedinice Deterdženata i sredstava za čišćenje u domaćinstvu.


Pročitajte više: Nakon 12 godina u pravnom sektoru Carlsberga, Marija Zovko postala HR direktorica i članica uprave!


“Svaki korak u karijeri smatram izuzetno važnim jer sam stekla nova iskustva koja su me učinila spremnijom za današnju poziciju voditeljice marketinga. Promjene su se događale, otprilike, svake dvije godine što mi je posao učinilo jako dinamičnim i zanimljivim. Najviše sam ponosna na sva postignuća koja sam napravila na svojim brendovima, koje sam kroz godine dovela u jaču poziciju na tržištu.”

Jedan od najdražih projekata za Vanju je bio “Pur za hrvatske vatrogasce” iz 2009. godine koji je bio jedan od prvih takvih projekata Henkela u Hrvatskoj. “Od prodaje proizvoda Pur dio prihoda smo donirali hrvatskim vatrogascima. Izuzetno sam ponosna da sam svojom idejom mogla doprinijeti zajednici u kojoj živim, a ujedno je to bio i početak mnogih donacijskih projekata koji se i danas provode.”

Odlazak u Beč me obogatio za mnoga iskustva i znanja

Prednost rada u Henkelu za Vanju je i mogućnost odlaska i stjecanja iskustva u drugim odjelima, zemljama ili divizijama. Iskustvo koje je obilježilo njezinu karijeru je svakako odlazak u regionalnu centralu u Beč gdje je bila odgovorna za strateško vođenje branda za više od 20 tržišta.

“Kada se otvorila mogućnost odlaska u Beč, nisam puno razmišljala. Želja mi je bila stvarati nove proizvode, koncepte i komunikaciju koja se kasnije implementirala na svim tržištima Srednje i Istočne Europe. Obogatilo me za mnoga iskustva i znanja, a najviše za upoznavanje novih ljudi te shvaćanje drugih kultura.”

Vanja je tijekom svog boravka odlučila iskoristiti i zračnu povezanost Beča pa je često putovala. No, privatno je bilo zahtjevno održavati vezu na daljinu, ali imala je punu podršku dečka, danas supruga.


Pročitajte više: Mirela Sučić Čevra: Od proaktivne studentice do regionalne direktorice u svjetskoj turističkoj organizaciji!


Henkel želi do 2040. postati klimatski pozitivna kompanija

Henkel je postavio ambiciozne ciljeve po pitanju održivog razvoja pa žele postati klimatski pozitivni do 2040. godine. “Cilj nam je smanjiti emisiju ugljika u našoj proizvodnji za 65% do 2025. godine i za 75% do 2030. godine u odnosu na baznu 2010. Ti ciljevi podržavaju napredak prema našem dugoročnom cilju postajući trostruko učinkovitiji do 2030. godine.”

Kako bi u tome uspjeli, neprestano provjeravaju i poboljšavaju svoju energetsku učinkovitost te postavljaju cilj smanjenja potrošnje energije na proizvodnim pogodnima za 30% pri proizvodnji tone proizvoda do 2020. u odnosu na baznu 2010. godinu.

“Već smo postigli cilj od 30 posto u 2019. godini, a postigli smo smanjenje emisije ugljika za 44 posto do 2020. Uz naše ciljeve učinkovitosti, nastojimo ostvariti da 100 posto električne energije koju kupujemo za proizvodnju bude iz obnovljivih izvora do 2030. godine.”

Posljednjih nekoliko godina sve veću pažnju dobiva različita kvaliteta deterdženata na različitim tržištima, a Vanja ističe da Henkel prodaje usporedive formulacije deterdženata i proizvoda za čišćenje diljem Europe. “Asortiman se može razlikovati ovisno o zemlji, ovisno o konkurentskom okruženju i sklonostima potrošača, npr. veličine pakiranja ili vrsta mirisa.”


Pročitajte više: Kako je Kristina Kurtaj webshopom pokrenula rebranding Ghetaldusa u urbanu fashion destinaciju?


Zašto je Perwoll poseban partner vaše odjeće?

Među najprepoznatljivije Henkelove proizvode svakako spada Perwoll koji je važan partner odjeći zbog važnosti postojanosti boje i oblika. Naime, deterdženti za rublje, u prošlosti, nisu bili namijenjeni osjetljivim tkaninama, mogli su ih čak i oštetiti.

“Svi smo doživjeli da nam najdraža majica ili haljina s vremenom izgubi oblik ili boju. Namjena Perwolla je upravo da što duže očuva boje kao nove, popravi manja oštećenja koja su već nastala i vraća vlakna tkanine u prvobitni oblik.”

Perwoll je dostupan u nekoliko varijanti, Color za šareno rublje, Black za crnu i tamnu odjeću, Wool & Delicates za vunu, kašmir i svilu, Care & Refresh za mješovite i sintetičke tkanine, Care & Condition za istrošenu odjeću jer smanjuje već nastale čvoriće i paperje do 86% te Renew & Blossom koji je obogaćen dodatnim cvjetnim mirisom.

Tehnologija se razvijala dugi niz godina, a inspirirana je tehnologijom koja se koristi i za regeneratore za kosu. “Vlakna u tkanini ponašaju se na sličan način kao i vlas kose. Korištenjem odjeće vlakna se odvajaju (slično kao i ispucali vrhovi kose) od tkanine te se tu nakuplja nečistoća koja doprinosi izbljeđivanju tkanine.”

Perwoll sa svojom Renew & Repair formulom uklanja nečistoće te zaglađuje odvojena vlakna. Time se odjeći vraća izgubljeni sjaj te duže ostaje kao nova!

Ekološka osviještenost potrošača raste i zato su razvili kampanju pod imenom “Rethink Fashion” kojoj je cilj educirati o važnosti očuvanja odjeće koju nosimo.

“Svi znamo da je tekstilna industrija drugi najveći zagađivač u svijetu. Potičemo kupovinu odjeće koja je napravljena od kvalitetnih materijala, a zadaća Perwolla je održati vaše najdraže komade odjeće što duže kao nove. Sve je to proces koji traje dugo, ali svakako je odgovornost i na nama da probamo promijeniti način na koji djelujemo. Zato smo mi danas ovdje, da napravimo pozitivne promjene”, zaključila je Vanja.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sport i menstruacija

Sport i menstruacija: poznavanje menstrualnog ciklusa ih može savršeno ujediniti

Bilo da ste profesionalna ili rekreativna sportašica, poznavanje načina na koji vaš ciklus utječe na trening ključno je za postizanje vašeg...
- Advertisment -