Juraj Krnjević, HR direktor PharmaS: Prvi uzor mi je bila majka

Kad se na konferenciji namijenjenoj ženama među govornicima pojavi muškarac – uvijek je to zanimljiva pojava. Juraj Krnjević, direktor Ljudskih potencijala, branda i komunikacija PharmaSa s itekako je dobrim razlogom bio dio naše konferencije „Žene u znanosti, medicini i farma biznisu“. Juraj je HR direktor u „ženskoj“ kompaniji – muškarac na odgovornoj poziciji u kompaniji u kojoj 67 posto zaposlenike čine žene, a tek 33 posto su muškarci.

„Ja sam tu da slušam, upijam i pomažem“, ističe Juraj koji je sa svojih 28 godina preuzeo dosta odgovornu poziciju kakva je ona HR direktora.

PharmaS daje vjetar u leđa

PharmaS je veoma „mlada“ kompanija – prosječna dob rukovoditelja je 43 godine, a prosječna dob zaposlenika je 40 godina. Iza svog znanja koje upijaju ti mladi članovi stoje godine i godine rada, znanja i iskustva onih koji su ih poslu učili.

Na mladima svijet ostaje, ali – treba naučiti imati strpljenja“, poručio je Juraj.

HR direktor PharmaS

Mladi moraju od nekoga učiti, a učenje je dug proces koji zahtjeva pažnju i strpljenje, istaknuo je. Tako slobodno možemo reći da nema mladih bez onih generacija koje su ih svemu učile i čija su znanja, umijeća i vještine marljivo usvajali. PharmaS je kompanija kojoj je stalo do svojih mladih članova, pružaju im znanja, ali i prilike za napredak. Tako je Juraj vrlo mlad došao na direktorsku poziciju, što nije čest slučaj.

On voli reći da je sve što zna o životu naučio od žena – mame i pet šefica. No važnu ulogu odigrao je, ipak, i sadašnji šef.

„To mi je omogućilo da s 28 godina preuzmem dosta odgovornu poziciju HR direktora“, kaže Juraj kojem je prvi uzor bila njegova majka. I dan danas, kad se prisjeća djetinjstva, javi mu se slika u glavi kako majka stalno priča na telefon, obavlja različite poslovne pozive… gledajući nju, upijao je nova znanja i učio kako biti dobar lider i menadžer. Ta znanja primjenjuje sada na svojoj poziciji u PharmaSu.


Pročitajte više: Žene u znanosti, medicini i farma biznisu potvrđuju: znanost je lifestyle!


Autentični, dovitljivi, empatični i odgovorni lideri

Dobri lideri trebaju biti autentični, dovitljivi, empatični i odgovorni, smatra Krnjević. Baš tome naučile su ga liderice u njegovom životu. Odgovornosti ga je na teži način, još dok je bio u osnovnoj školi, naučila majka.

HR direktor PharmaS

„Spremali smo se, ja za školu, a ona za posao. Bio sam štreber, htio sam imati dobre ocjene i nisam htio razočarati učiteljicu. I shvatio sam da nisam napisao zadaću iz nekog predmeta i kako smo se žurili, ja sam mamu pitao da mi pomogne brzinski napisati samo da ne dobijem minus. Ona mi je tu rekla: ‘Prvo: sposoban si napisati sam zadaću i ne pada mi na pamet pisati ti zadaću, a drugo: dobi jedinicu, pa ćeš se drugi put sjetiti se na vrijeme’. Ove se priče uvijek rado sjetim“, kaže mladi direktor.

On dobro zna da se muškarci i žene na poslovnom planu suočavaju s različitim preprekama, ali se zalaže – kao muškarac, čovjek i HR direktor – da će informirati se, promovirati i podržavati žene i izazove s kojima se susreću na svom putu.

Juraj, čiji su život i karijeru oblikovale žene, danas ima šefa, no i šef je u specifičnoj poziciji – vodi kompaniju koja je većinski ženska, a to za jednog muškarca nije lak zadatak. No ponosni su jer su dio ovakve kompanije, u kojoj 100 posto rukovodećih pozicija u proizvodnim pogonima čine žene.

Foto: Domagoj Bregant

key account manager zentiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -