Kim Kardashian omogućila mladim afganistanskim sportašicama novi život

Kabul je već neko vrijeme pod opsadom Talibana. Ondje je umrla svaka aktivnost pa tako i sport. Brojni sportaši su već napustili svoje domove i krenuli u potragu za boljim životom. Obespravljene žene sve češće traže svoja prava i tako se izlažu opasnostima. Na ulicama Kabula prosvjednice se bore za pravo na obrazovanje i pravo na rad. Iako je u našem društvu nezamislivo da su žene potlačene, ne smiju izaći van iz kuće, pokazati svoje lice, ne smiju raditi, ne smiju se obrazovati, u Afganistanu je to surova stvarnost. Afganistanske žene traže pomoć za svih strana, a nedavno je pomoć stigla od – Kim Kardashian!

Američki rabin, britanski nogometni klub i Kim Kardashian – humanitarna trojka koja je pomogla nogometašicama

Sreću su imale članice afganistanskog nogometnog kluba koje su uspjele pobjeći na sigurno, u Veliku Britaniju. Svjetski poznata reality zvijezda i humanitarka, u suradnji s njujorškim rabinom, Mosheom Margarettenom i britanskim nogometnim klubom Leeds Uniteom organizirala je let zrakoplovom koji je prevezao više od 30 nogometašica i njihovih obitelji na sigurno. Stigli su u zračnu luku Stansted u blizini Londona.


Pročitajte više: Članice ženske afganistanske nogometne reprezentacije uspješno evakuirane iz Kabula


Za realizaciju ove humanitarne akcije zaslužna je američka neprofitna udruga Tzedek. S tom je udrugom Kim Kardashian već ranije surađivala kako bi ukazala na loše stanje u američkom pravosuđu. Na prijedlog američkog rabina Kim je odlučila financirati let koji je mladim sportašicama omogućio novi, bolji život u kojemu će sa svim ljudskim pravima moći brusiti svoj talent u nogometu.

Društvene mreže koristi kako bi pomogla ljudima

Ovaj primjer nije jedini humanitarni potez Kim Kardashian. Još je 2016. dobila nagradu za humanitarni rad kada je svoje društvene mreže iskoristila kako bi pomogla čovjeku oboljelom od agresivnog raka krvi. Pridružila se kampanji “Hope4Adam” kako bi pronašla osobu čija se koštana srž poklapa s oboljelim Adamom i tako ga spasila. Prikupila je više od deset tisuća potencijalnih donora, a i sama se uključila u registar, zajedno s ostatkom njezine obitelji. Za ovu je humanitarni akciju dobila nagradu Gift of life impact u Beverly Hillsu.

Humanitarnim putem krenula je prije 10 godina kada je donirala 50 tisuća dolara za The Trevor Project kojemu je cilj bio prevencija samoubojstava tinejđera homoseksualne orijentacije.

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

tražiteljice azila

Za žene je upravo donesena povijesna odluka Suda Europske unije

Sud EU-a ovog je tjedna donio presudu po kojoj se izbjeglički status može dodijeliti ženama tražiteljicama azila koje su usvojile temeljnu vrijednost...
- Advertisment -