Svaki čovjek treba 5 hobija. Ovo su ideje za hobi koji je više od hobija

Hobiji služe kao divna protuteža radnom ‘moodu’. U slobodno vrijeme bavimo se nekom nama dragom aktivnosti da bi se zabavili i opustili. Vozimo bicikl, rolamo se, čitamo, slušamo glazbu… svatko ima neku aktivnost koja ga ispunjava. Nekome je to jednostavno gledanje serija. No, što kažete na tezu da bi svaki čovjek trebao imati pet hobija? Podijeljeni u pet kategorija, hobiji bi nas mogli dovesti do sretnijeg i zdravijeg života. Evo o čemu je riječ i koje su naše ideje za hobi koji će imati višestruku korist.

Hobiji koji donose novac

Ne, ovo ne znači da vam vaš posao treba biti poput hobija jer ako ne volite ono što radite onda život nema smisla. Nije svijet tako crno-bijel. Ovo se odnosi na to da zaista svoje hobije možete pretvoriti u izvor dodatnog novca.

Na primjer, ako volite kušati novu hranu ili istraživati ​​nove restorane, možete pokrenuti blog ili vlog o tome i to vam može donijeti dodatni prihod. Ako volite fotografirati, možete zaraditi dobar novac od prodaje svojih slika na web stranicama kao što su Alamy i iStock. Razmislite samo o načinu kako vaš hobi može dodatno zaraditi i isprobajte ga.

Ako ste strastveni čitač, možete recenzirati knjige. I ne, ne znači da morate postati ooogroman influencer i onda napustiti posao i promijeniti si život naopačke. Možete imati tek mali hobi-posao sa strane.


Pročitajte više: Ima li vaš hobi potencijal da se pretvori u posao?


Hobiji koji vas drže kreativnima

Svi mi u sebi imamo kreativnost. Nekom je ona jako ispoljena i dio identiteta, a nekome je dublje skrivena i zatrpana gomilom ‘ozbiljnosti’. Čini nam se da smo maštu i kreativnost ostavili u ropotarnici povijesti skupa sa svojim bojankama, slikovnicama, plastelinom i vodenim bojama iz djetinjstva. No nije kreativnost rezervirana samo za djecu. Jednako kao što njih potičemo na kreativno izražavanje, to moramo raditi i sami sa sobom.

Ako volite slikanje, pisanje ili bilo koju drugu kreativnu aktivnost, to može biti dobro za vaše zdravlje. Medicinski je dokazano da kreativnost može biti dobra za vaše mentalno zdravlje, može imati učinke na jačanje mozga i čak može biti korisna za vaše fizičko zdravlje.

Probudite kreativca u sebi i nađite hobi koji vas drži maštovitima i kreativnima – slikajte, bojite, naučite kako se plete ili veze…

Hobiji koji vas održavaju u formi

Mi smo dizajnirani da se krećemo, ako predugo stojimo – zahrđat ćemo. Pronalaženje hobija koji osigurava da naše tijelo ostane aktivno vrlo je važno. Pješačenje, vožnja bicikla, trčanje, pilates, joga... sve ove aktivnosti mogu poboljšati vaše zdravlje.

Možete to raditi sami, bilo vani bilo u svoja četiri zida, a možete se upisati i na grupne treninge što je dupla korist: socijalizirate se, širite krug poznanstava, a činite dobro i za tijelo. Upišite se na dugo željeni tečaj plesa ili zumbu ili aerobik, možda je plivanje ono što bi vas ispunilo… nađite koja aktivnost odgovara vama i ubacite ju u svoj životni ritam.


Pročitajte više: 3 poduzetnice koje su svoj hobi pretvorile u posao


Hobiji koji grade vaše znanje

Čitanje je itekako hobi. Gradite svoj mozak, znanje, vještine. Širite vokabular… Ista stvar je i s gledanjem filmova. Povijesne drame ili dokumentarci, pa čak i ‘obični’ igrani filmovi mogu biti izvor znanja.

Glavna poanta je pronaći hobi koji će vas učiniti pametnijima ili izazvati vaš mozak i natjerati vas da naučite nešto novo. Pronalaženje hobija koji može proširiti vaš um i povećati vaše znanje korisno je za sve, bez obzira na dob. Možete, primjerice, početi gledati TEDx govore. Traju kratko, zabavni su, a informativni. Učenje je proces koji traje, mi zapravo nikada ne prestajemo stjecati znanje.

Hobiji koji će graditi vaš um

Svi hobiji koji mogu ojačati vaš um, poboljšati vaše razmišljanje i natjerati vas da razmišljate i postignete velike stvari dio su ove točke, piše Businesstall. Za jak um, trebali biste imati neke hobije u svom životu kako bi vaš um bio aktivan i jak. Neki važni hobiji koji će razviti vaš način razmišljanja su: meditacija, samoanaliza, bavljenje sportom, sudjelovanje u debatama i raspravama, analitičko razmišljanje… Ako usvojite jedan od ovih hobija, oni će vam sigurno pomoći da razvijete svoj način razmišljanja.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -