Blaženka Mičević pokrenula inicijativu za žene u geodeziji!

Geodezija se oduvijek smatrala muškom strukom i na žene u geodeziji gledalo se kao na manje vrijedne i neuke. Tu su ideju pratile i brojke koje su potvrđivale veći broj muškaraca u struci. Iako se to promijenilo, mišljenje o geodeziji kao muškoj struci i dalje prevladava.

U želji da se naglas progovori o tome što muči žene u toj struci nastala je inicijativa #ženeugeodeziji. Inicijativa je to koja pokreće val promjene i pokušava osvijestiti neravnopravnost spolova u geodetskoj struci.

Blaženka Mičević, vlasnica i direktorica tvrke Agrodet, koja je ovu inicijativu pokrenula i predstavila na 12. simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije koji se održao od 18. do 20. listopada u Opatiji kaže da inicijativa ima dva cilja. Promijeniti opći stav o ženama geodetima te, kako kaže, preokrenuti geodetski biznis koji vode žene u geodeziji „naglavačke“.

Povezano: Blaženka Mičević visoku poziciju u javnom sektoru zamijenila poduzetništvom i preporodila se

Na panelu #ženeugeodeziji  – možemo li drugačije? Pričalo se o prodaji, marketingu, ženama u poduzetništvu i preprekama s kojima se susreću. Odnosno, što se može promijeniti za žene u geodeziji. Na panel raspravi sudjelovale su Blaženka Mičević, Ivana Matić osnivačica Women in Adria, Kristina Ercegović osnivačica Business Cafea te Mia Bezjak konzultantica za marketing.

Žene manje plaćene nego muškarci

Inicijativa progovara o tome da žene u geodetskoj struci na istim pozicijama imaju manje plaće od muških kolega, doživljavaju razne oblike diskriminacije na radnom mjestu, prilikom zapošljavanja ili napredovanja. Po tom pitanju inicijativa će se zalagati za donošenje politika o ravnopravnosti spolova u geodetskoj struci kako u privatnom tako i u državnom i javnom sektoru. Radit će se na poticanju umrežavanja žena geodeta u Hrvatskoj, na edukacijama iz područja prodaje, marketinga i biznisa te na poslovnim edukacijama.

Inicijativa za žene u geodeziji pokazuje da je snaga ženske geodezije u zajedništvu žena i da geodezija može i drugačije.

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

Foto: PR, Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

svjetski dan poduzetnica

Svjetski dan poduzetnica: Kakvo je stanje ženskog poduzetništva u Hrvatskoj?

U okviru Globalnog tjedna poduzetništva 18-24.11.2019., Svjetski dan poduzetnica proglašen je 19.11. kako bi se skrenula pozornost na specifičnosti ženskog poduzetništva...
- Advertisment -