Jasna Rilović: Ne prihvaćam izgovore ni u krizi!

Nadam se da će ova priča biti nekome inspiracija kako teška vremena nekada izvuku ono najbolje iz nas. Ova moja priča započela je u doba potpunog zatvaranja, prije skoro godinu dana.

Nakon godina uspješnog konzultantskog rada, rada koji se najviše oslanjao na direktne kontakte s drugim ljudima, dogodilo mi se ono što nitko od nas nije mogao ni sanjati. Ostajem u kući 24 sata dnevno, projekte pokušavam završiti online s nekim klijentima i borim se s neizvjesnošću daljnjih poslova. Svi su u strahu, nesigurnosti i svi odlučuju odgoditi daljnje poslovanje za neka druga, bolja vremena. U isto vrijeme, vodeći školu za voditelje ljudskih resursa prebacujem se na online edukacije i tako održavam onu dozu zdravih, ljudskih kontakata.


Pročitajte više: Ne dopusti krizi da te nokautira!


Online edukaciju za voditelje ljudskih resursa

Od dosade i nenaviknutosti na lijenost i nerad, počinjem organizirati besplatne webinare – čisto za zabavu i održavanje zdravog razuma. I tako, radeći nešto, sve besplatno, ali psihički zdravo, dolazim na ideju da svoje poslovanje prebacim na online.

Shvaćam tada, u travnju 2020. godine, da ovo ludilo neće tako skoro prestati i da ćemo još dugo morati držati tu neophodnu distancu.

I tako, jednog dana odlučim osmisliti nešto sasvim novo na ovim područjima – online edukaciju za voditelje ljudskih resursa. Znanja i iskustva imam, još samo trebam shvatiti kako da to sada i plasiram na tržište.

Posvetila sam se marketingu!

Svjesna svojeg neznanja u području marketinga, sjetim se jednog mladog, ali uspješnog čovjeka koji je u to vrijeme radio edukacije preko Faceobook. I tako kreće moja priča s mojim marketinškim guruom. Kontaktiram Petra Jurinu i dogovaram jednogodišnju suradnju s njime.

Uči me osnovama marketinga, razbija neke moje ustaljene tabue i svaki tjedan me „drila“ k’o balavicu. Dobivam domaće zadaće, tjera me da snimam filmove, pišem blogove, objave i da nikada ne prodajem svoje usluge! Da, baš to… svojim pristupom i načinom rada, uči me da klijentima pristupam na sasvim nov način – i uspijeva!

Nakon 3 mjeseca objava (za koje Petar kaže da moraju biti svakodnevne!), na edukaciju koja do tada nije postojala, upisuje se 43 polaznika jednogodišnjeg školovanja! Iskreno rečeno, ja sam u duši velika lijenčina i trebaju mi ljudi koji će me stalno aktivirati.

Zato u ovu priču uključujem i svoju dragu prijateljicu Mariju Brdar koja od svih onih filmića koje snimim u jednom danu (jer sam lijena da se šminkam i sređujem) stvara čuda… i ja se ponekad iznenadim što ona napravi od tih sirovih materijala.

Što sam uložila u ovih godinu dana:

  • kupila sam Zoom licencu za veći broj polaznika, software za polaznike gdje imaju sve snimke predavanja, neke materijale, zadatke i sl, kupila sam Filmoru da Maja može slagati one divne filmiće i potrošila svoje do tada ionako beskorisno vrijeme.

Što sam dobila:

  • predivne polaznike Learning by Doing s kojima se družim svaki tjedan
  • preko 5000 pratilaca na LinkedInu
  • nove klijente koji su čuli za mene preko društvenih mreža
  • a i financijski ne mogu reći da nisam dobro prošla.

Pročitajte više: Learning by Doing: Kako je HR inzultantica došla na ideju o programu koji se bavi ljudskim potencijalima?


I sada, kako izgleda moj život?

Iskreno, totalno sam se prebacila na online svijet i veselim se danima kad imamo predavanja ili druženja na Learning by Doing. Svaki tjedan imam Zoom sastanke s Petrom i Majom koji mi zadaju zadatke za taj tjedan. Svaki dan Maja mi pošalje neku sliku ili film koji me dočeka ujutro na mailu s porukom „Ajde, lijenčino, piši!” i ja pišem… i uživam.

I veselim se svakom danu jer imam još milijun ideja za koje znam da će uspjeti jer imam predivnu ekipu uz sebe. Zato, nema izgovora! Pokrenite se i otkrijte svoje skrivene potencijale… i uživajte u životu kao što ja uživam.

Autor: Jasna Rilović, Human Capital

Foto: Unsplash/ KOBU Agency

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -