Je li tweet kćerke ‘krivac’ za odlazak najbliže Trumpove savjetnice?

Trumpova najbliža savjetnica Kellyanne Conway napušta Bijelu kuću dva mjeseca uoči izbora. U službenoj objavi istaknula je da podnosi ostavku na mjestu više savjetnice američkog predsjednika kako bi se posvetila obitelji. No neki izvori navode kako Trumpova savjetnica odlazi zbog tweetova koje je objavila njezina kćer u kojima je, između ostalog, najavila da će tražiti emancipaciju.


Pročitajte više: Savjetnica predsjednika SAD-a: ‘Razmišljam kao muškarac, a ponašam se kao dama’


Trumpova savjetnica se želi posvetiti obitelji

Conway je rekla će se povući krajem kolovoza kako bi se usredotočila na svoju djecu nakon što je četiri godine obnašala dužnost republikanskog stratega, što ju je učinilo ženom najvišeg ranga u Bijeloj kući. Ona je i prva žena koja je vodila uspješnu američku predsjedničku kampanju te tako dovela Donalda Trumpa u Bijelu kuću 2016. godine.

Kao viša savjetnica u Bijeloj kući, Conway je bila politička savjetnica predsjedniku Trumpu i zadržala je vrlo utjecajan položaj u administraciji. Dodala je da je njezina odluka potpuno njezin izbor te da će na vrijeme obznaniti svoje planove.

Njezin suprug, otvoreni kritičar predsjednika Trumpa, također će se povući od političkog aktivizma.

Kellyanne je trebala govoriti ovaj tjedan na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, no nejasno je hoće li to ipak učiniti s obzirom na svoju odluku da odstupi.


Pročitajte više: Za ženu koja je odvela Trumpa u Bijelu kuću nema mjesta u njegovom timu?


Kćerini tweetovi nagnali ju da odstupi

Brojni izvori tvrde da Trumpova savjetnica odlazi zbog narušenog odnosa s 15-godišnjom kćerkom Claudiom. Naime, Claudia je putem društvenih mreža obznanila kako će tražiti emancipaciju od svojih roditelja. U subotu navečer, nakon što je navodno saznala da će njena majka ovaj tjedan govoriti na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, tinejdžerica je napisao: “Ja sam devastirana što moja majka zapravo govori na RNC-u”.

U sljedećem postu napisala je: “Službeno tražim emancipaciju. Pripremite se jer će to, nažalost, biti javno na ovaj ili onaj način. Dobrodošli u moj život.”

Conway – koja ima 89.000 sljedbenika na Instagramu, 296.000 pratitelja na Twitteru i više od 600.000 pratitelja na TikTok-u – otkrila je zašto je tako iskrena i otvorena na društvenim mrežama.

“Koristim društvene mreže kao medij za izražavanje svojih strasti, individualnosti i kako bih rasvijetlila neke poteškoće. Bila sam ranjiva s razlogom. Hvala vam što me podržavate”, rekla je.

“Posao moje majke upropastio mi je život. Slama mi srce da nastavlja ići tim putem nakon što je godinama gledala kako joj djeca trpe. Sebična je. Sve je u novcu i slavi, dame i gospodo”, napisala je.

Claudia je najstarije od četvero Conway djece.

Foto: Gage Skidmore – Flickr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -