Sara Blakely: Kako se nositi s pitanjem “kada ćeš se udati”?

Nema ničeg ljepšeg od provođenja blagana u krugu obitelji i najbližih. Ali također nema ništa iritantnije od onog zabrinutog rođaka i prijatelja koji postavlja nametljiva, neugodna i potpuno nepotrebna pitanja poput onog “kada ćeš se udati”.

Što navodi osobe da vas pitaju kada ćete se vjenčati, osnovati obitelj ili koliko zarađujete? O ovome je nedavno na svojem LinkedIn profilu progovorila Sara Blakely, američka milijarderka i osnivačica brenda donjeg rublja Spanx.

Povezano: Kako je Sara Blakely izgradila biznis vrijedan više od milijardu dolara

“Kada se ovaj tjedan uputite kući na praznike, mnogima od vas bit će postavljeno to pitanje – ono koje čujete svake godine (i ono koje sam ja slušala skoro dva desetljeća) – pa kada ćeš se konačno udati? Često je popraćeno značajnim pogledima i neugodnom tišinom.”

Što učiniti kada se ovo dogodi?

Mnogi samci u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima čuli su ovo pitanje. To je pitanje koje vam uglavnom postavlja dobronamjerni rođak ili blizak prijatelj koji želi da budete sretni. Međutim, ako ga iznova i iznova čujete, vjerojatno ćete više biti iznervirani nego sretni.

kada ćeš se udati

Najbolje što možete učiniti je reći toj osobi da niste pronašli nekoga s kime biste htjeli provesti život ali da će, čim ga nađete, odmah o tome biti obaviještena. I kao i kod bilo kojeg drugog neugodnog pitanja, uvijek možete nakon toga promijeniti temu.

Povezano: Što bi uspješne žene savjetovale same sebi u mlađim danima?

Blakely smatra da je uvijek postojao veliki pritisak na samce, pogotovo na žene, da se vjenčaju. “Nisam se udala do svoje 37. Sjećam se da sam u svojim dvadesetima i tridesetima često sama jela u restoranima i susretala se s pogledima ljudi koji su me žalili. Dobronamjerne žene govorile su mi da je sve u redu i da ću jednog dana sresti divnog muškarca…ali nitko me nije ohrabrivao da stanem sama na svoje noge i ostvarim svoje snove. Prepoznala sam ograničene mogućnosti koje su imale moja majka i moje bake i to me motiviralo da postanem izvršna direktorica, umjesto da tražim muža. Na kraju sam se udala za najboljeg supruga Jesseja Itzlera, ali tek nakon što sam pokrenula Spanx, izgradila globalni brend i postala CEO”.

Budite strpljivi

Osobe koje postavljaju ovakva pitanja često nisu ni svjesne da vam je zbog njih neugodno, a čak i ako jesu, ne biste im trebali vraćati istom (neugodnom) mjerom. Pogotovo ako ste na obiteljskom okupljanju.

Jer, iako djeluje kao veliki pritisak, mnoge žene ne padaju baš tako lako pod njegov utjecaj. Naposljetku je to ipak osobna odluka. I dok možda “grižnja savjesti” koju vam majka nabija govoreći o tome kako bi unučići izliječili njezinu usamljenost nije najljepši osjećaj na svijetu, to ipak nije njihova stvar. I zato ne brinite o društvenim normama jer same možete odlučiti o svojim prioritetima, kao što je i Sara Blakely i mnoge žene prije i poslije nje.

Foto: Instagram, Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -