Što bi uspješne žene savjetovale same sebi u mlađim danima?

Najviše volimo pročitati savjete koje bi uspješne žene, da mogu, dale same sebi. Imamo osjećaj da biste, kada biste ih pitali da vam daju savjet o uspjehu, dobili preopćenit odgovor. Prava mudrost kreće tek kada ih upitate što bi rekle samoj sebi. Savjeti uspješnih žena mlađoj sebi mogu vas potaknuti da krenete mijenjati stvari.

Zamislite da možete poslati pismo u prošlost, samoj sebi kada ste imale osamnaest godina. Što biste si rekle? Što biste htjele da ste tada znale? Zamislite da postoje vremenski strojevi. Tko ne sanja o prilici da se vrati i ispravi svoje pogreške ili promijeni svoje odluke? Ne kažemo da biste trebali živjeti sa žaljenjem, samo razmišljamo koliko bi neke stvari bile drugačije da ste tada znali to što znate danas. Donosimo savjete uspješnih žena koje bi, kad bi to bilo moguće, dale mlađoj sebi.

Savjeti uspješnih žena

J. K. Rowling

J. K. Rowling, punim imenom Joanne Kathleen Rowling, britanska je spisateljica, tvorac popularnog serijala knjiga o mladom čarobnjaku Harryju Potteru.

“Budi svoja. Budi blaža prema sebi. Budi svoja što je više moguće.”

Sara Blakely

Sara Blakely je američka poduzetnica i milijarderka, osnivačica Spanxa, brenda donjeg rublja. Da može, poručila bi si:

“Svaka loša stvar koja ti se dogodi u sebi skriva nešto što ćete voditi prema nečem boljem.”

savjeti uspješnih žena
@sarablakely

Michelle Obama

Michelle LaVaughn Robinson Obama američka je pravnica, autorica i bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država.

“Riješi se prijateljstava zbog kojih se osjećaš maleno i nesigurno.”

Povezano: Michelle Obama podijelila snažne savjete o bračnim odnosima

Sheryl Sandberg

Sheryl Kara Sandberg američka je izvršna direktorica za tehnologiju, autorica i milijarderka. Glavna je operativna direktorica Facebooka i osnivačica Leanin organizacije.

“Put kojim ideš nije jednostavan i ravan.”

Arianna Huffington

Arianna Stassinopoulos Huffington je grčko-američka autorica, kolumnistica i poduzetnica. Osnivačica je The Huffington Post-a, te osnivačica i izvršna direktorica Thrive Global-a.

“Prestani brinuti. Previše je nepotrebnih briga, podcjenjivanja i previše negativnih maštarija o budućnosti.”

Adena Friedman

Adena T. Friedman američka je poduzetnica. Trenutno je predsjesnica i izvršna direktorica Nasdaqa, a nekada je bila izvršna direktorica grupacije The Carlyle.

“U redu je predomisliti se.”

Povezano: Kako se slavne uspješne žene nose s neuspjehom

Aicha Evans

Aicha Evans je izvršna direktorica automobilske tvrtke Zoox. Evans je ranije bila viša potpredsjednica i glavna strateška direktorica u Intelu.

“Raduj se neuspjehu. Nekad je bolji od posvećivanja previše vremena trudeći se da budeš savršena. Strah od savršenstva može te paralizirati.”

Foto: Instagram, Unsplash

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -