Kako do zdravlja

Potpuno zdrav organizam dobiva zdrave signale kada je gladan i koju hranu treba unositi u tijelo.
Ako spadate u tu skupinu, možete se slobodno osloniti na sebe, i ne treba vam ni liječnik, ni nutricionist, niti stučnjak bilo koje vrste.

Možete slobodno zanemariti sve postojeće dijete, preporuke i sl. A pretraživanje po internetu posebno ne preporučam. Jer, osim ako niste stručnjak, nećete moći razlikovati zrno od kukolja.

Savršeno zdravlje

Međutim, savršeno zdravlje rijetka je pojava, i većina pati od povremenih ili konstantnih bolova, simptoma, dijagnosticiranih bolesti. Uglavnom su to umor, glavobolje, problemi s probavom, cirkulacijom, alergijama, kožom, štitnjačom, emocijama…Svaka bol u tijelu, pa i najmanja, ako je stalna, daje neku poruku. I ne treba je zanemariti. Nego riješiti. U tom slučaju potreban je stručnjak da vas dovede u zdravo stanje, kako bi dalje mogli nastaviti sami.

Kako do zdravlja – tisuće vrsta glavobolja

kako do zdravljaŠto i kako jesti, doručkovati kada npr imate glavobolje? Postoji tisuće vrsta glavobolja i njezinih uzroka. Jedni od najčešćih kod žena su poremećena probava i PMS. Poremećena probava jedan je od prvih i glavnih razloga svih bolesti i svako liječenje i otklanjanje simptoma treba započeti od tuda.

Čuli ste za auru, nevidljivi omotač energije oko našeg tijela koji nas štiti od okolnih energija i propušta ono što nam treba. Ako je naša aura zdrava, čvrsta, onda u svoje polje puštamo ljude koji nam čine dobro, koji nam nose dobre vijesti, koji razgovaraju s nama nježno (frekvencija govora nam je ugodna). Jednako tako zdrava aura ne propušta k nama agresiju, loše vijesti, visoke frekvencije govora, negativnost…

Kako do zdravlja – aura naših crijeva

Jednako tako funkcioniraju naša crijeva. Ako su zdrava, onda zdrava crijevna sluznica propušta hranjive tvari, a otpadne produkte izbacuje iz organizma. To je energetski tok kod zdrave osobe. Kad ustanovite svoj energetski tok, onda ga možete primijeniti u svakom segmentu svog življenja. To znači, da na taj način (zadržavaju dobro, izbacuju loše) funkcioniraju svi vaši sustavi (probava, bubrezi, srce, misli…).

No, ako u organizmu postoji bol, simptom, dijagnoza, onda to znači da naša aura i naša crijeva propuštaju energije koje nam štete, a energije koje nam čine dobro propuštaju (ne zadržavaju). Nutricionistički rečeno, možete jesti zdravu hranu, zdravo spremljenu, ali ako je protok vaše energije poremećen, svi vitamini i minerali i sve hranjive tvari samo će prolaziti kroz vas, a štetene produkte metabolizma (kojih uvijek mora biti) zadržavate.

Kao što će dio vas zadržati važne „hranjive“ informacije iz ovog članka i krenuti u akciju, dok će „hranjive „ informacije iz ovog članka kroz neke čitatelje samo proći. Hranjive tvari treba znati iskoristiti, kao i prilike u životu. Nemojte da prolaze kroz vas, ili pokraj vas.

Kako do zdravlja – što treba znati o hrani

Osnovna znanja o hrani i prehrani leže mnogo dublje, nego li u samim kalorijskim vrijednostima koje već desetljećima pokazuju da nemaju vrijednost niti konstantu. Energetski i fiziološki gledano (a protok energije i medicinska fiziologija su jedina prava utočišta istine o ljudskom organizmu), trebate upoznati svoj organizam, i tada uklopiti kvalitetu, kvantitetu i ritam energije (hrane) da bi dobili maksimum iz hrane, a da to ne bude opterećenje, nego užitak.

Nakon SelfCare tablice, potrebno je odrediti psihofizičku konstituciju (najbolje po doshama), jer vaša osnovna konstitucija nikad se ne mijenja. A onda možete birati razne kuhinje. Krenite od one na kojoj ste odrasli, i po malo dodajte neka jela, recepte koji vam odgovaraju iz novih kuhinja. Tako ćete biti zdravi i zadovoljni.

Kako do zdravlja – zadovoljna crijeva

Ako zadovoljite svoja crijeva, ona će vam višestruko vratiti. Osim toga, samo u zdravim crijevima sintetizira se i najveća količina serotonina – hormona sreće. I kao dodatak, za 80-85% imuniteta opet su odgovorna zdrava crijeva. Nemojte to zaboraviti, ako želite biti sretni, opušteni i puni energije. To su temelji zdravlja.

 

Dr Meri Bura , voditelj Holističkog centra Mulier, bavi se prirodnom medicinom i ima cjelovit pristup zdravlju osobe kroz Mulier metodu. Također organizira i programe “Mediteran – Zdravlje & Turizam, koji se održavaju na moru, a obuhvaćaju vježbe, vježbe disanja, vježbe opuštanja uz stručno vodstvo, aktivnosti u prirodi, tečajeve o zdravlju, duhovnost…Više o tome kako u potpunosti ozdraviti svoju probavu naučite na tečaju: “Utjecaj probave na život i zdravlje

Prethodni članakVježbe za trbuh hitno
Sljedeći članakDijete na poslu?

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zicer rok za prijave

Požurite: prijave na ZICER akceleratore traju još samo ovaj tjedan

Startup Factory je prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a - Zagrebačkog inovacijskog centra. Tijekom posljednjih sedam godina kroz...