Kako investirati tijekom epidemije korona virusa: 6 strategija koje trebate slijediti!

Korona kriza kojom je zaokupljen cjeli svijet nije donijela probleme samo za zdravstvo već i za ekonomiju. S obzirom na te izvanredne okolnosti, mnogi izbjegavanju investiranje tijekom trajanje epidemije korona virusa. Naravno, to ima smisla jer nam najvjerojatnije slijedi recesija, no prije nego što se to dogoditi, dobro je planirati unaprijed i odmah odlučiti o svojoj investicijskoj strategiji.

Povezano:

Američki serijski poduzetnik, tehnološki investitor i influencer Oliver Isaacs jedan od glavnih autoriteta u kriptovalutama i blockchain tehnologiji rani ulagač u Ethereum, Bitcoin Cash, Grin i Monero, ističe: “Recesija ne mora značiti da se sva ulaganja moraju zaustaviti, to samo znači da su različite industrije i ulaganja sigurniji od ostalih.”

Strategija za investiranje tijekom korona virusa

Odaberite niskorizična ulaganja

Recesija nije vrijeme za eksperimentiranje ili rizike, sada je najvažnije igrati na sigurno. To uključuje izbjegavanje ulaganja u tvrtke koje imaju jak utjecaj. Usredotočite se na pronalaženje tvrtke s dobrim protokom novca i malim dugovima. I ne poduzimajte velike rizike u ionako neizvjesnim vremenima!

Postoje stavke koje će ljudi uvijek kupovati – uložite u njih

U potrazi za sigurnim mogućnostima ulaganja na tržištu dionica dobra je ideja usredotočiti se na osnovne stavke koje će ljudima uvijek trebati bez obzira na njihovu financijsku situaciju. To obično uključuju hranu, pića, čak i alkoholna, određene proizvode za kućanstvo i duhan.

Nemojte ulagati samo u jedan sektor

Kad je riječ o ulaganju, potrebno je voditi se izrekom “Ne stavljate sva jaja u jednu košaru”. U investicijskom smislu to znači da ne treba ulagati samo jedan sektor. To pravilo je izuzetno važno tijekom vremena kao što je recesija. Diverzificiranje po djelatnostima zaštitit će vas od većih gubitaka ako određeni proizvod ili industrija izgube na vrijednosti.

Ulaganje u nekretnine

Recesija će nažalost donijeti ogoromne gubitke u mnogim industrijama, no nekretnine – pod uvjetom da je to mudra investicija – obično nisu među njima. Recesija obično dovodi do pada vrijednosti kuće, što znači da ćete možda moći kupiti nekretninu po nižoj cijeni i prodati je za veliku dobit kad se cijene povećaju nakon što se oporavi ekonomija i tržišta. U međuvremenu, nekretninu možete iznajmiti i tako generirati pasivne prihode tijekom prijelaznog razdoblja.

Dividende

Dividende stvaraju pasivni prihod, drugim riječima, nakon što investirate u tvrtku, dobivate dio zarade.

Općenito se preporučuje traženje tvrtki koje imaju nizak omjer duga i kapitala. Samo da biste bili potpuno sigurni, možda ćete se htjeti usredotočiti samo na potpuno pouzdane tvrtke, tj. one koje su isplaćivale dividendu najmanje 25 uzastopnih godina.

Zlato, srebro i drugi plemeniti metali

Na tržištu sirovina zlato zauzima posebno mjesto jer je zadržalo svoju vrijednost u razdobljima nesigurnosti i recesije. Srebro, također, ima tendenciju biti sigurna investicija tijekom recesije, a plemeniti metali općenito su relativno sigurna investicijska opcija.

Foto: Unsplash, Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -