“Moji planovi od 24. veljače su ostati živa”

Rat u Ukrajini započeo je prošlog četvrtka kad su oko tri ujutro ruske vojne snage napale tu zemlju iz smjera Rusije, Bjelorusije i Krima. Već šest dana traju kopneni i zračni napadi na više gradova Ukrajine. „Sve što se događa je najmanje zlo. Nisu nam ostavili nikakvu priliku za drugačije postupanje. Stvorili su takve sigurnosne rizike da nismo mogli drugačije. Svi pokušaji su propali. Propali. Iskreno i ja sam iznenađen“, izjavio je Putin, prenosi RTL.hr.

Poslovni planovi postali daleki dan

Izvještava se i o civilnim žrtvama i strahu za život koji osjećaju stanovnici napadnutih područja, ali i cijele Ukrajine. Irina Kravtsova, ukrajinska odvjetnica, na svojem je LinkedIn profilu objavila fotografiju uz opis koji donosi surovu realnost njena života proteklih dana.

„Mnogi tvrde kako je LinkedIn platforma za profesionalnu komunikaciju, profesionalni networking te da se o politici ovdje ne bi trebalo objavljivati.“ Nastavlja dajući pregled svojih poslovnih planova koje je imala prije 24. veljače. Uključivali su nastavak rada u kompaniji, pružanje pravnih usluga najbolje kako može, dovršetak doktorskog rada, pisanje znanstvenih radova te rad na vlastitu monografu. Kao osnivačica General Counsel Cluba, organizirala bi najbolju i najplodonosniju mrežu GC-a diljem Ukrajine, a možda i šire. Konačno, planirala je pisati profesionalne članke za stručne časopise i magazine, te sudjelovati na konferencijama i okruglim stolovima.


Pročitajte više: Neke tvrtke aktivno pomažu svojim zaposlenicima i poslovnim partnerima, evo što možete učiniti


Želim ostati živa

Prije 6 dana njen se život u potpunosti promijenio. „Moji profesionalni planovi od 24. veljače su ostati živa, umjesto da živim mirnim životom, razvijam profesionalne vještine i dijelim stečeno znanje sa znanstvenicima diljem svijeta, moram sa svojom obitelji graditi ‘udobno’ mjesto u podrumu gdje bismo mogli boraviti tijekom napada.“ Svoju je objavu završila pozivom da njeni pratitelji komentiraju svoje profesionalne planove.


Pročitajte više: “S djecom treba razgovarati o aktualnim događajima.” Daria Antonović donosi savjete kako pristupiti temi rata


Nebo je zrcalo onog što se događa na Zemlji

Svakodnevno je aktivna na LinkedInu, objavljujući fotografije ratom pogođenog područja i apelirajući na prestanak rata. Jučer je objavila fotografije noćnog neba prekrivene dimom i vatrom.

„Ovo je ukrajinsko nebo noću. Ne, to nije njegova uobičajena boja. Ukrajinsko je nebo tamno plavo s malenim svjetlucavim zvijezdama, u kojima pokušavaš pronaći zodiake, polarnu zvijezdu i mjesec. Ponekad su zvijezde i mjesec skriveni iza oblaka… no sad su prikriveni vatrom i dimom, zbog čega nebo izgleda krvavo. Krv nevinih ljudi, djece i onih koji su u našu zemlju došli nepozvani! Izgleda kao da je nebo postalo zrcalo svega što se događa na Zemlji.“

Foto: LinkedIn Irina Kravtsova

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -