Kako ostati mirna i staložena u ovim zahtjevnim vremenima?

Dok se mjere opet stežu, a ova situacija naizgled nema kraja, pravi je izazov ostati mirnima i staloženima. Jeste li se ikad pitali zašto se neki ljudi s teškoćama bolje nose, a neki očajavaju i ne snalaze se? Što to ovi prvi rade drugačije? Kako ostati miran i staložen u ovim zahtjevnim vremenima?

Kako ostati miran u zahtjevnim vremenima?

Pozitivna psihologija nudi odgovore proučavanjem mindfulnessa, između ostalog. Mindfulness predstavlja stanje i praksu pozornosti na sadašnji trenutak, svjesnosti o svemu što je sada prisutno te prepoznavanje i prihvaćanje misli, osjećaja i senzacija datog trenutka. 


Pročitajte više: Doživjeli ste AHA trenutak, zašto tu ne smijete stati?


Želite znati zašto su tvrtke poput Applea, Googlea, Microsofta, PwC-a, Accenturea, Sonyja, Nikea, Intela, Goldman Sachsa i Facebooka uvele mindfulness radionice za svoje zaposlenike? Desetljeća znanstvenih istraživanja su pokazala da redovita praksa mindfulnessa donosi poboljšanje osobne dobrobiti i zadovoljstva te pozitivno utječe na naše fizičko i mentalno zdravlje.

Ako prepoznajete sebe ili vaše djelatnike u ovim izjavama:

  • Pod velikim sam stresom
  • Ne mogu dobro spavati
  • Brinem se za budućnost
  • Teško mi je fokusirati se
  • Nervozan/na sam i lako planem

Pridružite se otvorenom Mindfulness programu koji počinje krajem listopada. Ovdje se možete prijaviti i saznati više informacija.


Pročitajte više: Zašto je bitno da se poslodavci brinu o well-beingu zaposlenika (sada i inače)?


Možete sudjelovati pojedinačno kao i dogovoriti sudjelovanje ili posebne radionice za vaše zaposlenike. Moguće je imati mir čak i u ovakvim okolnostima. Samo treba znati primijeniti pravi pristup, a to se može naučiti.

Autor: Ivana Štulić MSc in Applied Positive Psychology, www.pozitivnapsihologija.net

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

luksuzna poslovna odjeća

Izvukle smo prijedloge za proljeće i ljeto luksuznih modnih brendova

Be your own boss odnosno budi sama svoja šefica, poručio je Hugo Boss u svojoj najnovijoj kolekciji. Reviju kojom je predstavljana...
- Advertisment -