Djevojačka zabava – nezaboravan provod ili dan koji ‘treba preživjeti’

Počinje sezona djevojačkih zabava. Ovaj je trend postao iznimno popularan posljednjih godina, pa su mladenke i kume proslavu dovele na zavidnu razinu. Pozvani ste na vikend party, ali niste ljubiteljica djevojačkih zabava? Koliko ste se puta našli u situaciji da vam s jedne strane netko prepričava traumatičan porod, a s druge netko spava nakon koje čašice previše? Donosimo savjete kako preživjeti večer koja je budućoj mladenki bitna gotovo kao i sama svadba, ali i iskustva i stavove žena.

Kokteli i priča o usisivaču

Ne uklapate se u društvo svoje prijateljice i njene odabrane ekipe? Niste u vezi ili nemate traumatičan porod iza sebe, kao ni svekrvu ‘iz pakla’? O čemu pričati i kako se ne dosađivati na zabavi na kojoj se uz koktele uz rub bazena raspravlja o najboljem usisivaču ili sredstvu za čišćenje pećnice?

Iskoristite priliku za druženje s dragim osobama. Držite se nekog tko vam je svjetonazorski sličan. S nekom od slobodnih uzvanica (vjerujte, niste jedina neudana) pronađite zajednički jezik i pričajte o nedostatku priča o zloj svekrvi i kupovini dječjih kolica na rate.

Ako ste posljednja neudana prijateljica, ovakve zabave mogu na površinu dovesti neke osobne nesigurnosti i prošle traume. Iako ste sretni zbog prijateljice, teško je. Kako na to gledaju naše članice?


Pročitajte više: Organizirajte idealnu djevojačku zabavu za vašu najbolju prijateljicu


Rozi kupaći kostim ili majica s natpisom

Iskusna menadžerica Elmira Majerić smatra kako bi na djevojačkim zabavama trebala biti samo jedna zajednička tema – zabava i dobar provod. „Ako završim na djevojačkoj di sjedimo uštirnane i slušam o vašoj djeci koja idu na skokove u vodu 7 puta tjedno i prvaci su Rumunjske u matematici, onda bih pomislila da sam na 100 posto na krivom mjestu i otišla.“

Iako vam možda ružičasta nije najdraža boja, slijedite dress code. Odjenite majicu ili kupaći kostim sa zlatnim natpisom „team bride“. Nakon obaveznog fotografiranja uzvanica uz rub bazena i rekvizite poput prstena na napuhavanje i čaši pjenušca, presvucite se u nešto udobnije.

Psihička priprema?

Event menadžerica Dora Lazzarich nije ljubiteljica ovakvog oblika zabave. „Smatram da je puno toga u stavu s kojim ideš na djevojačku, ali naravno, može se pokazati potpuno suprotno. S druge strane, ima nas koji zbilja ne volimo djevojačke zabave, pa je to i psihička priprema mjesecima unaprijed.“ Dan prije zabave provedite odmarajući se i puneći baterije. Ako radite i ne možete dan provesti kod kuće, potrudite se dobro se naspavati.

Lazzarich nadodaje kako djevojačka zabava nije običaj u Rijeci, pa joj ta praksa nije prirodna. Preferira muško-žensko društvo na zabavama.


Pročitajte više: 5 odličnih ideja za poklon vjenčanoj kumi


Koliko je stav bitan?

Neke žene pak vole žensko društvo i stjecanje novih poznanstava. Kako će djevojačka zabava izgledati i noć proći, nepredvidljivo je. „Jedna od najboljih djevojačkih je bila ona gdje sam mladoj, kojoj sam tada bila šefica, došla jer kao ajd na kratko ću jer je zvala, a koja se pretvorila u najbolju djevojačku na kojoj sam bila. Danas od tamo imam 5 dobrih poznanica i 2 nove prijateljice. Zajedničko nam je bilo da se volimo i znamo provoditi i da nam je pojam dobrog povoda jako sličan,“ zaključila je Majerić.

Foto: Canva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -