Kako se riješiti bolova u leđima?

Znate li da 80% ljudi u nekom trenutku svog života ima problema u vidu bola u leđima, kralježnici, prsnom košu i vratu? Vjerojatno ste i sami unutar tog postotka. Bolovi u leđima nastaju uslijed već poznatih razloga: nedovoljnog vježbanja, dugotrajnog sjedenja, prekomjerene težine, lošeg držanja.. Kako se riješiti bolova u leđima? U nastavku donosimo video primjere s vježbama koje ne zahtijevaju posebnu opremu ili puno vremena. Izgovora nema – isprobajte ih već danas!

Povezano:

Kako se riješiti bolova u leđima?

Uz bolove u leđima često se veže i bol u vratnom dijelu kralježnice. Simptomi poput trnaca u rukama ili dijelu glave, vrtoglavica, glavobolja ili šuma u ušima mogu ukazivati na takve probleme.

Za smanjenje bolova u području vratne kralježnice i svim mjestima na koja se ona reflektira, savjetuje se promjena životnog stila, ali i primjena određenih vježbi.

Vježbe iz ovog videa idealno je napraviti odmah ujutro kada ustanete iz kreveta. Na taj način dan ćete početi s pozitivnom energijom, “razgibani” i spremni za izazove pred vama.

Vježbe vrata

Stanite uspravno i raširite noge u širini ramena, ruke stavite na bokove. Lagano okrećite glavu i napravite cijelu krug, prvo u jednu pa u drugu stranu. Druga vježba je slična – ostajete u istoj poziciji i rukom lagano naslonite glavu na jedno pa na drugo rame. U trećoj vježbi glavu stavljate bradom na prsa te potom skroz iza, čime se vrat lijepo isteže.

“Ovo su vježbe koje možete izvoditi bilo gdje i bilo kada. Njima se vraća protočnost krvnih žila, a prakticirate li ih svakodnevno po 5 – 10 minuta smanjit ćete glavobolje, napetost u rukama i istegnu ćete mišiće”, ističe Merkurova stručnjakinja.

Akupresurne točke protiv glavobolje

Pritisnite točku između palca i kažiprsta na lijevom ili desnoj ruci. Točka se nalazi na najvišem dijelu mišića kada se ta dva prsta spoje zajedno. Ova jednostavna vježba pomaže kod glavobolja, smiruje vrućinu u plućima i čisti zastoj meridijana pluća.

Pogledajte detaljan video sa svim vježbama:

Bolovi u donjem dijelu leđa

Gotovo da i nema osobe koja barem jednom nije osjetila bolove u donjem dijelu leđa. Što kada se oni pojave i kako ih ublažiti kroz masažu i vježbe?

Za prvu vježbu potrebno je uzeti prostirku i leći na trbuh ispruženog tijela uz ruke savijene u laktovima, uz tijelo. Uz dlanove čvrsto na podlozi, podižite gornji dio trupa od podloge i zadržite par sekundi pa vratite nazad. Ponovite 5 – 10 puta.

Nakon toga isprobajte još jednu super vježbu. Legnite na leđa na podlozi, koljena savijena pod pravim kutom i podižite stražnjicu od poda prema gore. Također ponovite 5 – 10 puta.

Ostale korisne vježbe pogledajte u videu:

“Ove vježbe su jako dobre za smanjenje bolova u križima i bilo bi ih dobro raditi svako jutro. Možete koristiti i hladne obloge ili gelove koje možete pronaći u lokalnoj ljekarni”, savjetuje stručnjakinja. Ukoliko prilikom vježbanja osjetite bol ili nelagodu, svakako prekinite s daljnjim izvođenjem vježbi.

Za sva pitanja i savjete oko izvođenja vježbi, javite se na broj 091 6022 009 ili e-mailom na [email protected]

Foto: YouTube screenshot

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -