Kako urediti dnevni boravak – inspirirajte se kroz 4 različita stila

Mnogi se pitaju kako urediti dnevni boravak, a da on odražava dio osobnosti ukućana. Mjesto je to u kojem većina provodi najveći dio dana, prije i poslije posla. Dnevni boravak predstavlja svojevrsnu okosnicu svakog kućanstva gdje se cijela obitelj okuplja i ugošćuju dragi ljudi. Kada razmišljate o renovaciji ili manjem preuređenju, dnevni boravak obično zahtjeva najviše truda.

Hrvatska prvakinja u opremanju privatnih i poslovnih objekata tekstilom je svakako Naftalina. U programu su izradili par vizualnih rješenja s istom bazom namještaja i rasporeda i pokazali nam kako urediti dnevni boravak. Različitim stilovima i tekstilom može se utopliti prostor u kojem najviše boravite. Podijelili su s nama i nekoliko savjeta kako to najbolje učiniti!

Dnevni boravak kao središte životnog prostora

Atmosfera u kojoj živimo i/ili radimo mora biti pozitivna, vedra, dobro osvijetljena i udobna, topla. Okosnicu svakog dnevnog boravka čini namještaj – najčešće udoban kauč koji nikada nije prazan. Živimo u vremenu kada trendovi vrlo brzo dolaze i prolaze, a financijske mogućnosti nisu takve da možemo mijenjati namještaj svake sezone. Namještaj je proizvod koji ima cilj da ostavi trajni i pozitivan utjecaj na čovjeka. Birajući ga tražimo proizvod koji će biti u uporabi duži vremenski period. Tekstilni dio  nešto je što dodatno upotpunjuje naš prostor.

Kako urediti dnevni boravak
Stil broj 1

Pravilo „3 boje“

U prostoru je moguće kombinirati različite stilove i materijale zavjesa, dekora, jastuka, tepiha pa na kraju i kauča koji je ovdje stavljen kao baza. Svakako se savjetuje da se pokušate držati pravila 3 boje kako ne biste pretjerali. Dekori daju eleganciju, a lagane zavjese prozračnost. Ukoliko se radi o otvorima koje ne upotrebljavate previše, rimske zavjese su „must have“. One daju otmjen izgled prostoru.

Kako urediti dnevni boravak
Stil broj 2

Tapete stvaraju savršeno uređen interijer

Najbolje je ne miješati previše različitih stilova već se držati jednog. Ukoliko više volite prirodne materijale držite se takvih struktura i nemojte ih miješati sa sjajnim materijalima, poput pliša. Materijale gledajte kao samostalne elemente koji ne vole biti sudionici iste priče. Za zidove možete odabrati tapete, umjesto klasičnih boja. Njima prostor dobiva izrazito osobnu notu.

“Tapete su definitivno naš izbor kažu, no potrebno ih je prilagoditi dimenziji prostora. Za manje prostorije upotrijebite samo dio zida, a za veće možete i cijeli. Uzorak tu ima presudnu ulogu. Minimalistički uzorak ili tapeta u jednoj boji postavlja se na sve zidove, a one sa snažnije izraženim detaljima bolje su za jedan zid. Tapetama je cilj da osvježe prostoriju a ne da ju zatvore.”

Kako urediti dnevni boravak
Stil broj 3

Tepih je uvijek bitan radi potpune topline. Ovisno o debljini flora čak i jednobojni može biti jako upečatljiv. Razmišljajući kako urediti dnevni boravak, mnogi se odluče za jedan stil i jednu boju. U tom slučaju preporučuje se da barem tepih bude s uzorkom ili u više boja kako bi “podignuli” prostor. Ukrasni jastučići gotovo su nezaobilazni, posebice kod velikih garnitura. Sukladno izabranim materijalima, uzorcima i bojama jastuci se kombiniraju i daju završni štih.

Tekstil koji priča priču

Ako biste željeli samo osvježiti prostor, bez puno ulaganja ili premještanja, uz malo tekstila možete postići čuda. Raznim tekstilima možete preurediti jastuke, tapete, zavjese, tepihe, garnituru i već time postižete potpuno novi izgled prostora.

Kako urediti dnevni boravak

Ukoliko uređujete stan, kuću ili poslovni prostor i želite ga dekorirati tekstilom, u Naftalini ćete dobiti savjete kako pametno iskoristiti prostor. S obzirom da imaju proizvodni pogon i stručni tim dizajnerica koje izađuju vizuale tako na jednom mjestu možete pronaći sve potrebne proizvode po vašim željama i potrebama.

Foto: Naftalina

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -