Karijerna savjetnica s gotovo 2 milijuna pratitelja otkrila kako dobiti posao putem LinkedIna!

Napravili ste LinkedIn profil, redovito nešto lajkate, čak i komentirate, ali poslovne ponude na ovoj društvenoj mreži ne dolaze. Karijerna savjetnica Kristy Bonner koja na LinkedInu ima gotovo 2 milijuna pratitelja otkrila je kako dobiti posao putem LinkedIna te zašto i kako prilagoditi svoj profil potrazim za novim radnim mjestom.

Povezano:

Neka vaš naslov jasno istakne čime se bavite

Stručnjakinja za karijere Kristy Bonner s razlogom je stavila ovo kao prvo pravilo. Razlog je i to što je većina ljudi pomalo lijena tražiti dodatne informacije, stoga jasno opišite čime se bavite. Vaš profil potenijalnog poslodavca mora privući ‘na prvu’, stoga ona prva vidljiva stvar mora biti i najbolje iskorištena.

Primjerice: IT Project Manager | Program Manager | Head of Strategy and Implementation

Nakon što ste napravili upečatljiv naslov, napraviti kratak sažetak koji neće biti duži od tri rečenice. Ukratko objasnite koje su vaše kompentencije i najuspješniji projekti, u suštini objasnite čime se bavite te koliko ste uspješi u tome. LinkedIn vam može i sam ponuditi kratki sažet, ali kako bi vaš profil bolje prošao, dodajte svoju osobnu notu nekim specifičnim karakteristikama koji vas mogu istaknuti među drugim potencijalnim kandidatima.

Ključne kompetencije:

 • Upravljanje projektima
 • Program programa
 • Dizajn i isporuka, implementacija
 • Digitalna transformacija
 • Promjena analize

Svakako dodajte koje tehnologije i metode znate koristiti jer vas upravo one mogu istaknuti. Ako ste upoznati sa SAP-om, CRM programom ili koristite neki programski jezik kao što je JAVA, svakako ih dodajte. Ali neko to bude kratko, samo navedite njihovo korištenje i poznavanje.

Vaša ključna postignuća

U kratkim crtama navedite svoja najveća karijerna postignuća, ovdje navedite projekte na kojima ste najviše radili i na kojima ste pridonijeli svoj tvrtki. Osim u sažetak, neka svaki odijeljak vašeg profila na LinkedInu bude napisan na kratkim crtama, jasno i koncizno.

Primjer ključnih postignuća:

 • Smanjeni troškovi za 30% na posljednjem projektu (navedite u kojoj tvrtki)
 • Optimizirana isporuka projekata s proračunima do 90 milijuna
 • Kreiranja putovanja velike količine (70+), velike složenosti
 1. Svakom iskustvu dodajte 3 točke kojima ćete opisati što ste ondje radili.
 2. Dodajte vještine.
 3. Dodajte preporuke menadžera, kolega i klijenata.

LinkedIn je prvi klik za regrutere i manadžere. Što VAŠ LinkedIn profil govori o VAMA?

Foto: 123rf, LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -