Kako osoba koja kasni na razgovor za posao može postati najbolji dodatak vašoj tvrtki?

Objavili ste da tražite zaposlenika, pronašli ste nekoliko potencijalnih i pozvali ste ih na razgovor za posao. Većina ih se pojavila na vrijeme, no jedan je kasnio. Trebate li ga prekrižiti ili mu pružiti još jednu priliku? Ima li kašnjenje na razgovor za posao objašnjenje?

Povezano:

Za većinu poslodavaca kašnjenje znači da je ta osoba izgubila svoju priliku, no stručnjakinja za zapošljavanje Brigette Hyacinth smatra da osoba koja kasni zaslužuje barem priliku objasniti što se dogodilo. Svoj stav potkrijepila pričom koju je iskusila.

Kašnjenje na razgovor za posao

Brigette je svojim statusom na LinkedInu, kojeg prenosimo u cijelosti, izazovala buru reakcija, a tisuće ljudi su se složili s njom.

“Kandidat za posao je kasnio 15 minuta. HR menadžer je rekao da ga prekrižimo. Nakon 30 minuta kandidat je došao i njegova je odjeća bila mokra. Rekao je da se dogodila nesreća i izašao je iz taxija, hodao je i trčao dio puta iako je padala kiša.

Nisam se uopće trudila intervjuirati ga. Donijela sam šalicu kave i rekla, “Zaposlen si, idi kući i obuci suhu odjeću”. Bio je to posao u prodaji. Već je imao odličan životopis i pokazao je toliko srce, htjela sam ga u svom timu. Kasnije je postao jedan od najboljih zaposlenika.

Život se dogodi! Možda kandidat nije izgledao najurednije i nije imao najviše samopouzdanja, ali to ne znači da nije kvalificiran za posao.

Ako želite najveći talent, prestanite tražiti savršenstvo. To ne postoji! Fokusirajte na vrijednost koju osoba donosi. Tražite strast i potencijal. Tko je vama dao priliku? Možda je vrijeme da i vi pružite priliku nekome.”

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -