Gdje je nestala Kate? Ovo su teorije koje zaokupljaju svjetsku javnost

Gdje je Kate Middleton? Ako imate TikTok ili imalo pratite britansku kraljevsku obitelj, ovih dana teško da vam je mogla promaknuti drama oko ‘nestanka’ princeze Catherine. Naime, princeza nije viđena u javnosti otkad je kraljevska obitelj objavila da ide na operaciju abdomena. Tad su rekli da će biti odsutna do Uskrsa. Ništa to možda ne bi bilo čudno da prošle nedjelje, kada su Britanci slavili Majčin dan, na službenom Instagram profilu princa Williama i Kate nije objavljena njezina fotografija s djecom, za koju se ispostavilo da je fotošopirana.

Nije dugo trebalo da se otkrije da nije riječ o autentičnoj fotografiji. Sve su je agencije potom povukle. Odmah se u javnosti pojavilo niz informacija i nelogičnosti koje su ostavile prostora za stvaranje brojnih teorija koje nastoje razjasniti što se događa s Kate kojoj nema ni traga ni glasa. Donosimo nekoliko najpopularnijih.

Sumnjivo putovanje

U prosincu je kraljevska obitelj objavila da početkom siječnja William i Kate putuju u Italiju. Onda krajem mjeseca objavljuju da princeza Kate ide na planiranu operaciju te da neće obavljati svoje dužnosti do Uskrsa.

Mnogi se pitaju zašto su uopće onda objavili putovanje u Italiju i zakazali sve druge događaje kojima bi Kate prisustvovala ako su znali da mora na operaciju?

Zapravo je u komi?

Uz to, viđena je hitna pomoć s policijskom pratnjom kako napušta imanje na kojem boravi kraljevski par. Tijekom razdoblja njezinog navodnog boravka u bolnici, princ William i kralj Charles III. samo su jednom viđeni kako joj dolaze u posjetu. Samo oni, nitko od djece, nitko od obitelji s njezine strane.

Krajem siječnja jedna španjolska novinarka objavljuje da od pouzdanog izvora doznaje da je princeza Kate u komi. Iako je politika kraljevske obitelji da šute na medijske izjave, za ovu su učinili iznimku. Objavili su da je riječ o lažnoj informaciji. No novinarka je uzvratila i rekla da ne povlači ono što je izjavila. Mnogi nagađaju da joj je izvor dadilja djece Williama i Kate koja je Španjolka i koja je krajem prošle godine prestala raditi za njih. Ovime svime razvila se prva teorija – da je Kate u komi.

Par je u svađi?

Druga teorija odnosi se na odnos Williama i Kate. Naime, u veljači je William objavio priopćenje vezano uz rat u Palestini te je pritom koristio logo koji je zadnji put koristio prije nego se oženio, koji ne uključuje Kate.

Još je prošle godine princ Harry u svojoj knjizi Spare pisao kako William ima naglu narav i sklon je konfliktu. Zato mnogi nagađaju da je došlo do sukoba između supružnika, možda i fizičkog.

Stoga je druga teorija da kraljevska obitelj ne pušta Kate u javnost sve dok se potpuno ne oporavi ili dok ne budu sigurni da neće reći što se dogodilo.


Pročitajte više: Britanska kruna – apsurd vladanja i povijest kraljevske obitelji


William ju vara?

Još 2018. godine pojavile su se glasine da princ William vara Kate s bliskom prijateljicom Rose Hanbury. S obzirom da nije bilo dokaza, glasine su se smirile, sve do nedavno. Ponavlja li William postupke svog oca? Inače kraljevska obitelj i britanski mediji imaju prešutni sporazum da ‘ne diraju jedni druge’, no otkako se otkrilo da je fotografija za Majčin dan fotošopirana, mediji su se očito naljutili. Krenuli su objavljivati članke o tome tko je zapravo Rose Hanbury.

Žele li time poručiti kraljevskoj obitelji da nešto znaju i da mogu to otkriti široj javnosti? Ili možda kraljevska obitelj preko medija ‘soft launcha’ novu Williamovu partnericu? Ova teorija kaže da je Kate doživjela živčani slom nakon što je saznala za aferu svog muža te da se nalazi u mentalnoj ustanovi. Druga verzija ove teorije kaže da se princeza Kate namjerno ne želi pojaviti u javnosti. Time želi dokazati Williamu i cijeloj kraljevskoj obitelji da ne mogu bez nje i prisiliti Williama da ostavi Rose.

Ovo su samo neke od najpopularnijih teorija koje su se razvili otkako je princeza Kate ‘nestala’. Neke druge čak uključuju i trudnoću, ubojstvo, razvod, a najapsurdnija je ona da princeze nema jer sudjeluje u showu Masked Singer

Foto: Canva / @princeandprincessofwales Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -