Kaufland postao član međunarodne MAMFORCE zajednice odgovornih poslodavaca!

Nakon globalne korporacije, IT i javnog sektora, u evaluacijski proces za stjecanje MAMFORCE standarda ulazi i Kaufland!

Nakon multinacionalne korporacije P&G Hrvatska, Zagorske razvojne agencije kao predstavnice javnog sektora te IT tvrtke Mobilisis, MAMFORCE zajednici odgovornih poslodavaca pridružuje se i Kaufland. Kao velika međunarodna kompanija, Kaufland u Hrvatskoj broji preko 2,300 zaposlenih, a u vrlo kompetitivnoj trgovačkoj branši jedan od najvećih izazova je zadržavanje zaposlenih i privlačenje novih talenta. U okviru projekta „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“, Kaufland ulazi u proces procjene i analize aktualnih poslovnih praksi i postaje dijelom MAMFORCE međunarodne zajednice.


Pročitajte još: Mikropoduzetnica 2018. godine u konkurenciji s British Telecommunications, Citi i Tescom osvojila nagradu za promociju raznolikosti!


Kompanije koje sudjeluju u projektu prolaze kroz evaluaciju postojećih poslovnih praksi i iskustva rada i zadovoljstva zaposlenih. Audit, koji konačno vodi do stjecanja prestižnog MAMFORCE standarda, provodi se kako bi se utvrdili izvori nesvjesnih pristranosti na radnom mjestu koje podržavaju stereotipna očekivanja o rodnim ulogama žena i muškaraca. Evaluacija aktualnog stanja omogućuje poboljšanja kako bi se kreirala organizacijska kultura pravičnosti u kojoj svi mogu biti uspješni bez obzira na različitosti i životne okolnosti. Kompanije koje prođu kroz audit i steknu MAMFORCE standard imaju bolja produktivnost i veći stupanj inovativnost zaposlenih zbog pozitivnog utjecaja većeg angažmana te raznolikost ideja zahvaljujući boljem rodnom balansu i općoj raznolikosti.

Kaufland se zalaže za odgovornu i radno osviještenu politiku!

“Naši zaposleni se nalaze u fokusu našeg djelovanja i stoga kontinuirano radimo na kreiranju radne okoline u kojoj će se svi osjećati ugodno i zadovoljno. Kroz razne inicijative i pogodnosti te jednake mogućnosti za sve zaposlene stvaramo dodanu vrijednost kompaniji, privlačimo i zadržavamo radnu snagu. U MAMFORCE proces procjene uključujemo se s ciljem dobivanja nezavisne potvrde napretka i uspješnosti u provođenju obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalim”, komentirala je Dunja Firšt,  direktorica Ljudskih resursa.


Pročitajte više: Dosljednom podjelom obiteljskih obaveza do lakšeg razvoja karijera


“Izuzetno je važno da se odgovorne prakse upravljanja razvijaju i u sektoru trgovine koji zapošljava veliki broj ljudi. Drago nam je da se Kaufland kao veliki poslodavac odlučio na uključenje u MAMFORCE zajednicu kako bi dobio potvrdu za svoje dobre prakse i razvio nove  za dobrobiti svojih zaposlenih i produktivno poslovanje. Važan je i utjecaj na razvoj sektora koji zapošljava značajan broj mladih ljudi koji su u godinama osnivanja obitelji”, izjavila jevoditeljica projekta i autorica MAMFORCE standarda Diana Kobas Dešković povodom početka suradnje na projektu.

Cilj projekta “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce” je smanjenje utjecaja stereotipa o muškim i ženskim ulogama na poslu, u obitelji i u društvu, te olakšavanje usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza.

Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, Jednakost, Građanstvo). Koordinator projekta je Ministarstvo rada , mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i Spona Code.

Foto: Unsplash/Vitolda Klein

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -