Kim Kardashian u potrazi za eliksirom mladosti promiče nerealan standard ljepote – “Jela bih i izmet da od njega izgledam mlađe”

Sve je počelo u lipnju kad je Kim Kardashian ponosno objavila kako je prošla strogu dijetu kako bi mogla ‘stati’ u haljinu koju je svojevremeno nosila i posjedovala Marilyn Monroe. Pritom je Kardashian izgubila pozamašan broj kilograma u vrlo kratkom periodu. Poznata po tome da potiče nerealne standarde ljepote i izgleda, ovog je puta Kardashian objavila svoj sken tijela koji uključuje i postotak masnoće u njemu.

Nerealan standard ljepote

Na svojem je Instagram storyju Kardashian nedavno objavila video u kojem pokazuje rezultate svog skena tijela, uzbuđeno ističući kako je body fat postotak u njenu tijelu s 25 % pao na 18,8 %, čime pada u kategoriju sportaša. Podijelivši ove podatke sa svojih 328 milijuna pratitelja, prenosi popbuzz, izazvala je brojne negativne reakcije stručnjaka. Osim što je njen utjecaj iznimno visok zbog broja pratitelja i njene popularnosti, problematično je i to kakav utjecaj ona širi. Naime, promoviranje ovakvog nerealističnog, ali i potencijalno problematičnog tjelesnog standarda može ostaviti negativne posljedice na mnogima. Posebice, mlade djevojke i one osobe sklone poremećajima u prehrani mogle bi ovakvu objavu okarakterizirati kao triggering, točnije da u njima pali okidač.

„Prije godinu dana moj postotak tjelesne masnoće bio je 25, a sad je 18,8 posto“, objasnila je Kardashian. Samom činjenicom da je 41-godišnjakinja, majka četvero djece koja prolazi razvod, istovremeno polažući pravne ispite i vodeći vlastiti biznis unutar godine dana drastično mršavila i smanjila svoj body fat indeks, šalje krivu poruku javnosti.


Pročitajte više: Pretty privilege – Lijepim ljudima životni je put popločen zlatom?


Umirala od gladi da stane u haljinu

Podsjetimo, Kardashian je prije ljeta smršavila oko 7 kg kako bi ‘stala’ u poznatu haljinu koju je Marilyn Monroe nosila kad je predsjedniku JFK-u pjevala „Happy Birthday“. Naime, haljinu nije bilo moguće prepravljati, a kako je Kardashian za Met Galu odlučila nositi upravo nju, odlučila je restrikcijskom dijetom skinuti kilograme. Unutar tri tjedna dodatno je smanjila svoju već sitnu figuru. Fanovima je na crvenom tepihu Gale priznala kako ‘umire od gladi’ i ugljikohidrate nije jela gotovo mjesec dana. Također, naglasila je da jedva čeka jesti pizzu i krafne.

Kardashian je poznata po tome da osim što prakticira ovakve oblike gubitka kilograma, koristi retuširane foto i video materijale, poriče plastične operacije i diči se prirodnošću svojeg izgleda. Mnogi su stručnjaci iz svijeta kirurgije i dermatologije, pa čak i i nutricionizma, opetovano tvrdili da ona ne samo da šteti svojem tijelu, već i svojim pratiteljima, lažnim uvjeravanjima. U stvari, Kardashian ne izgleda onako kao na televiziji i društvenim mrežama.

Objavila je i fotografiju tretmana kojem se podvrgnula, kako bi dodatno izmijenila svoje tijelo. Riječ je o bolnom laserskom tretmanu koji učvršćuje kožu na području abdomena. „This is a game changer!!!“, napisala je ona u opisu objave na svojem Instagramu. „Mislim da je ovo moj najdraži laser ali je bolan lol ali vrijedi!“, napisala je.


Pročitajte više: Napad na ideal ženske ljepote


Jela bi izmet da pomlađuje?

Treba li za ljepotu patiti i koliko je pitanje je koje bismo si trebali postaviti. Zašto se i dalje veličaju žene koje promoviraju nezdrave navike, brojne skupe tretmane i daju drugima vjerovanje da ako ne dosegnu tu razinu izgleda, ne vrijede dovoljno ili jednako?

Kardashian je poznata po izjavi da bi jela i izmet ako bi od njega nekako izgledala mlađe, navodi metro.co.uk. No, u kasnijem je intervjuu za Allure pojasnila kako zna razliku između takvog razmišljanja i nezdrave razine osjećaja da ne smije ostariti. „Imam 41. Uvijek želim izgledati prikladno. Dođe do granice kad ste pretjerali – prefilani, preuski, previše kozmetičkih prepravaka,“ izjavila je. Izgleda da je Kardashian ipak nesvjesno opisala svoje trenutno stanje uma. Formiranje tijela kako bi odgovaralo nekom odjevnom predmetu i podvrgavanje fizičkim alternacijama kako bi se to postiglo krivi je pristup.

Poruka koju šalje javno objavljujući rezultate dijete i restrikcijske prehrane, negativno će utjecati na mnoge njene pratitelje. Kao majka i medijski utjecajna žena, treba bi svoju platformu koristiti u druge svrhe, promičući bolje odluke i zdrave, realne standarde.

Foto: Canva/Kim Kardashian Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -