Ana Vrkić-Smirčić: „Upravo u situacijama kada nije sve idealno, tu učiš, tu dolazi do izražaja tvoja sposobnost snalaženja”

Iako je diplomirala na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Ana Vrkić-Smirčić karijeru u IT-u započela je još na fakultetu. Tada još nije znala da će upravo IT zajednica postati njezino poslovno okruženje, kao ni to da je IT zajednica itekako inkluzivna te da je riječ o zajednici šarolikih zanimanja i ljudi.

„Bez obzira na to što si završio, u IT zajednici se gleda vrijednost koju daješ. Stručnost, poslovna i tehnička i znanja i vještine su iznimno bitne, ali i soft skills – jer često smo dio tima. Jako su bitne soft skills i to se dosta cijeni”, objasnila je Ana.


Pročitajte više: IT-evka Barbara Meden: “Odlično mi je u IT-u. Muškarci su jednostavni, direktni i ‘binarni'”


Kao da joj je bilo suđeno završiti u IT-u. Još od fakulteta život ju je vukao u tom smjeru

Tijekom studija radila je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta kao podrška Sektoru informatike. Taj je posao, pokazalo se, odredio i njezinu daljnju karijeru u IT-u.

Samo se još programiranja nije latila

Danas Ana radi na poziciji voditelja Poslovne jedinice razvoja i unapređenja softvera.

„Kad se sve stavi na ‘hrpu’, mogu reći da sam prošla bogat i šarolik put tijekom kojeg sam stjecala znanja i iskustva, razvijavši se kroz različite uloge u razvoju softvera: konzultant, voditelj projekata, team lead… gotovo sve uloge osim programiranja. Sudjelovala sam u razvoju DMS sustava, ERP-ova, implementaciji payment gatewaya, eCommercea, CMS-a, bilo da se radilo o custom razvoju i / ili razvoju proizvoda”, prisjetila se Ana.

Zahvalna na suradnicima s kojima je bila i jest okružena

I ono na čemu je zahvalna u cijelom svom karijernom putu jesu ljudi: kolege i kolegice suradnici i šefovi koji su joj bili stalna podrška i od kojih je imala priliku učiti, crpiti znanje iz svakog novog zadatka i projekta – i to u svim tvrtkama u kojima je radila. Na tome je, kako je i sama istaknula, zaista zahvalna.

Učiš upravo u situacijama u kojima nije sve idealno”

Ana je prošla razne tvrtke, uloge i pozicije. No, smatra da su ovakve promjene za nju rezultirale poslovnim i osobnim razvojem.   

ana vrkić smirčić

„Što više toga prođeš, više naučiš. Upravo u situacijama kada nije sve idealno – tu učiš, tu dolazi do izražaja naša sposobnost snalaženja”, istaknula je Ana.

IT je inkluzivna zajednica, ali bitna je komunikacija između timova

Ana ističe da je upravo širina koju dobivaš kroz raznovrsne projekte i industrije te procese u IT-u ono što ju privlači ovoj struci.

Danas radi u poslovnoj jedinici koja objedinjuje više odjela i ističe kako joj je pomoglo upravo to što je imala priliku raditi u nekoj od uloga. U razvoju softvera općenito cijeni sinergiju među timovima jer ako, primjerice, developer dobro razumije analitičara i obrnuto, onda će se tu sigurno pronalaziti načini kako projekt može biti bolji.

Ne vodi samo tim ljudi, već i unapređuje poslovne procese

Što se tiče Anine trenutne pozicije, unutar poslovne jedinice zadužena je za organizaciju i operativno upravljanje, strategiju te zapošljavanje i brigu o poslovnom razvoju djelatnika.

„Organizacijski gledano, poslovna jedinica ‘povezuje’ 5 odjela, odnosno cijeli razvojni proces: od poslovne analize i razvoja programskih rješenja do QA (quality assurance-a, odnosno kvalitete isporuke), BI (business Intelligence-a) i GIS-a (geografski informacijski sustavi) i ukupno nas je nešto više od 130. U svakodnevnom radu usko surađujem s našim Voditeljem strateških inicijativa i imam priliku na strukturiran način sudjelovati u unapređenju poslovnih procesa i metodologije rada unutar naše tvrtke”, objasnila je Ana.

Promjena počinje iznutra

Interni moto poslovne jedinice kojoj je Ana na čelu je „promjena počinje iznutra“, što znači da svatko može doprinijeti pozitivnim promjenama.

Zato se često provode radionice interne razmjene znanja pod krovnim imenom (x)change, koje pomaže međusobnom širenju vidika u poslovnom, tehnološkom i životnom segmentu.

U suradnji s HR odjelom pokrenut je i niz zanimljivih tematskih radionica s ciljem jačanja kompetencija i podizanja timskog rada na još viši nivo – interni programi radnih naziva Lean on Each Other/Learn from Each other i Skill up. Uz strateške inicijative, Ana je uključena u provedbu inicijative Girls in ICT te KING ICT Akademije – visokokvalitetnog programa koji nudi besplatnu edukaciju i plaćenu praksu za studente poglavito tehničkih usmjerenja.

Izbor je na nama

U jednom trenutku svoje karijere odlučila se povući iz intenzivnijeg radnog tempa i više se posvetiti obitelji. Promijenila je okruženje, radila iz kućnog ureda, radila na svom osobnom i profesionalnom razvoju. Zna da je to bio pravi izbor za taj period. Sada (poistovjetit će se mahom roditelji), kad su djeca već odrasla, lakše je zadržati efikasnost na trenutnoj poslovnoj poziciji.


Pročitajte više: Pionirka među ženama u IT-u Ivana Kalajžić: “Zahvalna sam da moj uspjeh nije išao brzo i strelovito”


Jako bitno je živjeti naše osobne vrijednosti, ali poštovati tuđe

Životne nas situacije uče puno toga, pitanje je samo naučimo li nešto iz njih. A Ana je naučila da je bitna kvaliteta vremena koju provodi i na poslu i kod kuće.

Misli da ne postoji neki zlatni recept koji nas drži baš cijelo vrijeme u balansu. U teoriji, možemo posložiti svoj idealan dan, ali situacije u kojima se nađemo zahtijevaju brzu prilagodbu novonastalim okolnostima. Stoga bi Ana rekla da je jako bitno da živimo naše osobne vrijednosti i poštujemo tuđe.

U redu je biti radoholičar, ali treba znati stati

Ana smatra da nije kriterij koliko radiš, već kako radiš, koju vrijednost stvaraš i jesi li ispunio očekivanja koja najčešće sam sebi postavljaš.

ana vrkić smirčić1

Ako se dogodi da pretjera s radoholičarstvom, prepozna trenutak kad treba prilagoditi tempo i izbalansirati ga.

S prijateljicom sudjeluje u hvalevrijednoj inicijativi

Ana je spomenula i inicijativu koja ju jako ispunjava u privatnom životu, a koju je pokrenula njezina prijateljica. Riječ je o programu „Budućnost u nama“ koji se provodi zadnjih 10 godina te koji kroz plesne susrete jednom godišnje okuplja djecu diljem RH. Cilj programa je promicanje druženja, prijateljstva i tolerancije kroz sport, ples i ostale aktivnosti – povezivanje i spajanje različitosti u dječjoj priči.

Ova inicijativa podsjeća ju da, bez obzira na to koliko uspješni u poslu bili, zapamtimo da je jedan od najvećih uspjeha sposobnost da zadržimo dijete u sebi i širimo dobru energiju.

Foto: Ana Vrkić-Smirčić privatna arhiva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

lagana pizza

Lagana pizza idealna za ljetne dane

Pizza je s razlogom omiljeno jelo mnogih. Ona dolazi u toliko različitih varijanti da doista svatko može pronaći onu koja mu...
- Advertisment -