Konferencija za poduzetnice u Velikoj Gorici: ‘Trebamo biti primjer’

Iskusne poduzetnice, ali i žene koje su tek na početku svog poslovanja okupile su se danas u Velikoj Gorici gdje je prvi put održana Konferencija za poduzetnice. Oko 40 okupljenih žena razgovaralo je o financijama u uvjetima rastućih troškova, ljudskim resursima i antistresu, a to su samo neke od tema koje su se pojavile na dnevnom redu današnje konferencije. Razmjena kontakata i iskustava uvijek je dodana vrijednost konferencija, pa tako i ove.

Uvjeti rastućih troškova

Nakon 16 godina rada u korporaciji, Renata Lončarić imala je potrebu okušati se u poduzetništvu. Uz iskustvo i edukacije koje je unijela u privatni posao, i dalje se educira. Znanje je ono što ostaje i nakon uspješno obavljenih poslova i neuspješnih poslovnih koraka, smatra Lončarić koja je održala predavanje na temu “Upravljanje financijama tvrtke u uvjetima rastućih troškova”.

renata loncaric

“Kako se najbolje snalazim u brojkama i računima, pokretanje poslovanja iz područja računovodstva i knjigovodstva bio je logičan odabir. Završila sam Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjer Poduzetništvo, te smo našim klijentima podrška od prve poslovne ideje i tijekom poslovanja. Naše klijente motiviramo, ali i ukazujemo na izazove u poduzetništvu”, kaže Lončarić čiji je moto: neka svatko radi ono što najbolje zna raditi.

“Jer tek tada možemo biti uspješni u onomu što volimo raditi i ostvariti dodanu vrijednost. To savjetujemo i našim klijentima, računovodstvo prepustite računovođi”, savjetuje Lončarić.

“Nisam dobila memo da je kriza”, šaljivo je svoje predavanje nazvala Ana Keglović Horvat, diplomirana pravnica, poduzetnica, konzultantica, trenerica i učiteljica All level healing tehnike, bioterapeutkinja i Theta healing praktičarka. Njezina predavanja uvijek iznova oduševljavaju publiku. Jedna je od naših najbolje ocijenjenih predavača na eventima diljem Hrvatske, a svojim iskrenim i suptilnim tonom potiče na promjene i akciju.


PROČITAJTE VIŠE: ANA KEGLOVIĆ HORVAT: PRIJAVA ZA NAGRADE NAJBOLJIM PODUZETNICAMA JE POBJEDA SAMA PO SEBI!


Ana Keglavic Hor

Profesorica psihologije i nepopravljivi optimist Andreja Bakula od ove je godine vlasnica AB.PRO obrta za poslovne usluge. Obrt je osnovala nakon 28 godina intenzivnog rada s ljudima i organizacijama u javnom i privatnom sektoru, preko 7500 selekcijskih intervjua te konzultantskim angažmanima (OECD, ReSPA, SRCE) u svim područjima upravljanja i razvoja ljudskih potencijala te upravljanja EU projektima.

Zašto bi zaposlenici ostali s vama?

Kao trenerica vodila je edukacije iz područja upravljanja radnim učinkom, procesa zapošljavanja, analize opisa poslova, planiranja potreba izobrazbe, zbrinjavanja zaposlenih, strateškog upravljanja ljudskim potencijalima te upravljanja promjenama.

Andreja Bakula

Bakula je održala predavanje na temu “Zašto bi zaposlenici ostali s vama” i osvijestila poduzetnice o nematerijalnim načinima zadržavanja zaposlenika kao što su: dijeljenje informacija sa zaposlenicima, redovito uključivanje zaposlenika kroz smislene radne sastanke, pripremu za delegiranje, poticanje inicijative zaposlenika za unapređenjem procesa i međuljudskih odnosa, fleksibilnost u radu, poticanje zaposlenika da razmišljaju svojom glavom, kontinuirano učenje koje ima za cilj primjenu i na kraju svaki dan ispočetka to ponovno činiti (konzistentnost).

Takvi poslodavci proizvode pravu energiju i mindset, smatra Bakula. Takvi poslodavci su pronašli svoj tajni sastojak kako uspjeti u poslu, poduzetništvu i životu. Naučili su redovno upotrebljavati metar za ljude. Mjere zaposlenike kroz način i rezultate njihova rada, prepoznaju potrebe zaposlenika koje su naučili realno “zadovoljiti”, “dotiču” ih kao ljude te vode svojim primjerom.

Konferenciju je zatvorila Petra Čikara Mikić s razgovorom o pobjedi. Čikara Mikić, vlasnica obrta Čikara, ovogodišnja je dobitnica Nagrade najboljim poduzetnicama u kategoriji “Nasljednica godine”.

Žene se pita ‘gdje je gazda’

Čikara Mikić htjela je biti pravnica, no put ju je odveo u strojobravarske vode. Kad se njezin otac razbolio, preuzela je njegovu radnju, a svojim primjerom želi pokazati ženama kako su se sposobne baviti tradicionalno muškim poslovima, ma koliko drugi ispitivali ‘gdje je gazda’ kad je ugledaju.


PROČITAJTE VIŠE: WOMEN IN ADRIA OSMU GODINU ZA REDOM DODIJELILA NAGRADE NAJBOLJIM HRVATSKIM PODUZETNICAMA


Petra Čikara Mikić

Osim govornica, okupljene poduzetnice pozdravila je i Ivana Matić te direktorica Razvojne agencije Velika Gorica (VE-GO-RA) Mateja Kalisar. Kalisar je navela da je plan Grada da svi imaju besplatan vrtić pa i poduzetnice, a kako bi to osigurali u izgradnji je trenutno nekoliko vrtića. Također, poduzetnicima pomažu u pripremi poslovnih planova za samozapošljavanje preko HZZO-a i daju podršku pri prijavi za EU te nacionalne i županijske natječaje.

Sponzori konferencije, koju su zajedno organizirali Women in Adria i VE-GO-RA, bili su A1, Unicredit leasing, Allianz i Raiffeisen Bank i Minimax. Silvija Šumonja Župčić, direktorica regije je poduzetnice upoznala sa svim pogodnostima koje RBA već godinama osigurava poduzetnicama: pogodnosti za poslovne i privatne račune, niže kamatne stope na kredite poduzetnicama, a ta ponuda se kontinuirano nadograđuje. Antonija Butković je ispred Unicredit leasinga predstavila pogodnosti za članice Women in Adria mreže. Poduzetnicama se obratila i Ivana Đuretić ispred Allianza, a Marko Pasarić iz Minimaxa je objasnio sve prednosti korištenja online računovodstva.

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -