Dolazi naša prva Konferencija za žene u sportu – Upoznajte govornice

Sport je još jedna industrija u kojoj dominiraju muškarci, a o temi potplaćenosti sportašica mnogo se priča. Sportašice i ženska sportska natjecanja ne pokrivaju se dovoljno u medijima, a na visokim pozicijama žena, kao i obično, nema. Često se okreću poduzetništvu i osnivaju vlastite fitnes centre ili se pak posve povlače iz sporta. Zato smo odlučile organizirati Konferenciju za žene u sportu u suradnji s Fitnes učilištem i teretanom Sparta Gym.

Pridružite nam se 16. lipnja u Sparta Gym & Spa Rotor. Prijavite se ovdje.

Kako sport učiniti profitabilnim?

Marketing managerica Ana Pia Matijaš najviše voli raditi s malim i srednjim poduzetnicima, zbog čega je 2018. pokrenula APM agenciju u kojoj svoje iskustvo dijeli s klijentima – kao stručnjakinja i mala poduzetnica. U svojem će predavanju govoriti o najnovijim marketinškim trendovima u sportu i fitnes-industriji.

Andreja Bakula vlasnica je AB.PRO obrta za poslovne usluge kojeg je osnovala nakon 28 godina rada s ljudima i organizacijama. Vodi edukacije iz područja upravljanja radnim učinkom, zapošljavanja, zbrinjavanja zaposlenih i upravljanja ljudskim potencijalima. Isto će učiniti i na konferenciji gdje će nas naučiti kako zaposliti, zadržati i motivirati zaposlenike.

Ivana Ožegović je vlasnica knjigovodstvenog ureda specijaliziranog za neprofitne organizacije s uredima u Splitu, i u Zagrebu. Trenutno je na specijalističkom studiju športskog prava na Pravnom fakultetu u Splitu. Jedna je od najuspješnijih poduzetnica prema Women in Adria u 2018. godini, a u vlastitoj organizacija održala je preko 90 seminara i edukacija. Uz to, bavi se savjetovanjem vezano uz poslovanje, autor je članaka u časopisu Udruga.hr te stalni predavač Modula financije na Digitalnoj akademiji za upravljanje društvenim mrežama Demosten. 

Martina Jeričević, dr.sc. načelnica je Sektora za potporu sustavu sporta i zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje. Godinama je radila kao nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, a danas je u ulozi članice Savjeta za razvoj civilnog društva, članice stručne radne skupine ‘Vještine i razvoj ljudskih resursa u sportu’ Europske komisije te predstavnik Republike Hrvatske u Radnoj skupini za sport Vijeća EU. Na svojem će se predavanju pozabaviti novim Zakonom o sportu.

Tajana Lovrić je od 2014. godine u poduzeću PJR d.o.o., gdje je voditeljica prodaje projekata i konzultant u području EU fondova. Tajana je bivša veslačica na University of Texas u Austinu 2007-2011.g. te HAVK Mladost iz Zagreba. Na Sveučilištu u Texasu Tajana je ostvarila punu sportsko- akademsku stipendiju te se aktivno bavila veslanjem, a danas rekreativno. U sklopu prezentacije Tajana će Vam predstaviti prilike za financiranje projekata u području sporta i fitnessa. Prikazati će primjer projekata, kako razviti i provesti projekt, Pozive u najavi i što možete očekivati ove godine od poziva za bespovratna sredstva…


Pročitajte više: Koja je tajna uspjeha vrhunskih sportaša?


Čeka vas i odlična panel-rasprava!

Uz predavanja, na konferenciji će se održati i panel-rasprava naziva “Kako izgraditi održivi biznis u sportu i fitnessu?” na kojemu će sudjelovati Marina Žunić, Martina Boščić i Vanja Kovačić.

Marina Žunić je menadžerica fitnes kluba u Zagrebu gdje radi i kao trenerica. Svoj centar je otvorila 2021. Osim što gradi karijeru u sportskoj industriji, godinama je radila i kao skiperica.

Martina Boščić certificirana je instruktorica fitnesa u teretani, te je vlasnica brendova Boss Fit i Bosskini, kao i ambasadorica brenda Polleo Sport. Razvila je vlastite online programe kako bi njezini treninzi bili dostupni svima i kod kuće, a dvije godine za redom je osvojila nagradu za najutjecajniju fitnes osobu u Hrvatskoj.

Vanja Kovačić je osobna trenerica, a s klijentima radi već preko 25 godina. Njezina specijalnost je zdravstveno orijentirano vježbanje s naglaskom na prevenciji i dugoročnoj održivosti tjelesne forme, te je vlasnica fitnes centra Bodysculpt u Zagrebu. Kreatorica je metodologije i edukatorica u području treninga u trudnoći i tijekom postporođajnog oporavka.

Cilj konferencije je osigurati vidljivost ženama u sportu i njima specifičnim izazovima. Prijaviti se možete putem poveznice.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -