Dolazi treća konferencija “Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama” – pridružite se!

Kako su žene u građevini nedovoljno zastupljene ili, točnije, ne vidimo ih često na gradilištu unatoč ambicijama, organiziramo još jednu konferenciju “Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama.” Konferencija će se održati 16. ožujka u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, a prijaviti se možete već danas putem poveznice.

Protekle dvije iteracije ove konferencije pokazale su se vrlo uspješnima, stoga je vrijeme i za treću. Prilika je ovo za učenje i networking, i to kako bi se osnažilo žene u ovoj tradicionalno muškoj industriji.

Žene isključene iz građevine

Žene u građevinskim tvrtkama rijetko zasjedaju na vodeće pozicije, a rijetko i same pokreću takve tvrtke. Češće ih vidimo u svijetu nekretnina i dizajnu interijera, te su i popularizirale ova zanimanja koja tradicionalnu građevinu savršeno nadopunjuju.

Arhitektice također predstavljaju zanimljivu pojavu među ženama budući da relativno često pokreću vlastite tvrtke, no problem je što često ostaju u mikro segmentu. Problem je to koji pogađa žensko poduzetništvo u cijelosti, pa tako i unutar jedne ovako isplative industrije. Geodetkinje su pak najrjeđe kao poduzetnice, a najčešće se susreću s predrasudama, bez obzira na to rade li u privatnom ili javnom sektoru.

Konferencije poput ove stoga su nesumnjivo potrebne.


Pročitajte više: Održana je druga konferencija Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama!


Upoznajte prve predavačice

Petra Mesarić direktorica je tvrtke SmartWay i ovlaštena inženjerka elektrotehnike. Njezin su fokus pametna rješenja, te će upravo o njima i pričati u svom govoru “Kako nam pametna zgrada može pojednostaviti življenje.”

Naime, svima nam je jasno kako je današnji život u urbanim sredinama stresan i užurban. Ali ta užurbanost i suvremene tehnologije dovele su do novog standarda u gradnji. Klasični prostori sve više postaju stvar prošlosti, a na njihovo mjesto dolaze pametne zgrade koje čine pametne gradove u kojima je suvremeni život ugodan. U prijevodu, u pitanju je gradnja koja je funkcionalna za nas i našu budućnost.

Ana Leko Vučković i Jasmina Džanović će s nama razgovarati o pčelama. Na predavanju naslovljenom “Zašto pčele svojom nekretninom upravljaju bolje nego ljudi” doznat ćemo kako znanje o pčelama možemo iskoristiti u svojim životima kao suvlasnici zgrada. Nije dovoljno brinuti samo o svojem stanu jer je zgrada odgovornost svih suvlasnika. Ako jedna pčela ne pridonosi, onda ni košnica ne funkcionira, a isto je i sa stambenim zgradama.

Prijave na konferenciju su otvorene, a dodatne informacije potražite na poveznici.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -