Kratke hlače na poslu? Itekako!

Kad je u pitanju poslovni stil, svaka osoba, a tako i svaka tvrtka, ima svoja pravila. No, u nekim se stvarima svi slažu. Osoba treba biti propisno pokrivena, čista i u ispeglanoj odjeći, cipele s platformama ili japanke su nepoželjne itd. Kad je toplije, priča postane nešto nezgodnija jer je odjeća koju nosimo prozračnija, a ako svoj karakter želimo pokazati i u poslovnom okruženju, situacija nije jednostavnija. Među odjevnim predmetima oko kojih se lome koplja su kratke hlače. Mogu li one izgledati poslovno i gdje je granica?

Kratke hlače treba znati nositi

Ljerka Zmaić, vlasnica trgovine odjeće Pretafinir, smatra kako je kratke hlače apsolutno moguće uklopiti u poslovni look.

“Ima jako puno vrsta kratkih hlačica i načina na koji se nose,” govori. “Ako su kratke hlače šire, do koljena, i nose se uz sako i košulju mogu puno bolje izgledati nego duge hlače ili suknja.”

Široke hlače mogu čak i nalikovati na suknju, a istovremeno vam pružaju udobnost i praktičnost koju od kratkih hlača i očekujete. Zmaić predlaže i uparivanje kratkih hlača s niskim cipelama, iako to nikako nije nužno.

U prijevodu, kratke hlače su odjevni predmet za koji je važno dobro znati kako se nosi, te ih lako možete uklopiti u poslovni stil.

kratke hlače
Gordana Gelenčer

“Žena je ‘stara’ samo ako povjeruje kalendaru, društvenim konvencijama i tuđem mišljenju, odnosno kritikama,” rekla je Gordana Gelenčer, novinarka i urednica emisije Poslovni plan i dodala kako se već dugo ne zamara time, već se oblači kako se osjeća. “Kratke hlače obožavam, ljeti sam uglavnom u njima, obično u ‘hot’ trapericama. Nedavno sam iskoračila iz ‘comfort’ zone i zimi – moderirala sam konferenciju u odijelu s kratkim hlačama.”


Pročitajte više: Stilistica savjetuje kako u svoj poslovni stil ubaciti maramu ispod sakoa, trend koji su prigrlile i mnoge menadžerice


Budite kreativni, ali umjereni

Kao i kod svakog odjevnog predmeta, i kod kratkih je hlača važno što želimo poručiti. Iako često nesvjesno, svaki naš odjevni predmet govori nešto o nama.

“Kratke hlače, do koljena, uz košulju i sako samo ukazuju na maštovitost, hrabrost, inovativnost, dobar ukus osobe koja ih nosi u poslovnim prilikama. To je bod više na sve njene bodove koje skuplja kao poslovna žena,” iskazuje Zmaić svoje viđenje poslovne žene u kratkim hlačama.

kratke hlače
Tanja Pureta

Tanja Pureta, psihologinja i direktorica tvrtke Ramiro, ih tako nosi u posebnijim prilikama, ali i na sastanke. “One su vrlo elegantne i praktične.”

No, i svoju kreativnost treba pokazivati s mjerom. Kratke, pripijene hlače niskog struka uz pokazivanje trbuha i pupka nikako nisu prikladne za radno mjesto, a naročito ako se nose s isto tako kratkom majicom. To je daleko od imidža poslovne žene. Zmaić bi takav stil rezervirala za plažu.

“Ali i na plaži svako pretjerivanje može biti neukusno,” zaključuje Zmaić.

Foto: Pexels / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za žene u sportu

Dolazi naša prva Konferencija za žene u sportu – Upoznajte govornice

Sport je još jedna industrija u kojoj dominiraju muškarci, a o temi potplaćenosti sportašica mnogo se priča. Sportašice i ženska sportska...
- Advertisment -