Stilistica savjetuje kako u svoj poslovni stil ubaciti maramu ispod sakoa, trend koji su prigrlile i mnoge menadžerice

Poslovni stil često može izgledati strogo, ozbiljno i neprivlačno. Jednostavni načini za podizanje outfita su unošenje boje  i detalja u njega. Iako neki kažu da je novi modni trend na pomolu, drugi su uvjereni da je riječ o modnom klasiku. Svilena marama umjesto košulje?

Efekt ogrlice?

Kako maramu nositi i uz što je kombinirati, savjetuje Vedrana Ilić, modna stilistica. „Jednom svilenom maramom možete isprobati bezbroj kombinacija i jako lijepo i elegantno stilski je prezentirati, čak i u trenucima kada se nosi  ispod sakoa, u novije vrijeme bez majice,“ objašnjava Ilić, nadodajući, „čime se postiže efekt ogrlice što može biti jako zgodno u strogom poslovnom dress codeu.“

Naša članica i iskusna menadžerica Mirela Sučić Čevra odvažno nosi ovaj modni look. „Mislim da to nije trend, nego klasika“, govori.

Marame su popularne u korporativnom svijetu, jer i Hildegard Wortmann, članica uprave Audija u poslovnom okruženju svoj stil upotpunjuje maramom.


Pročitajte više: Poslovni trendovi koji će obilježiti proljeće


Turban i topić od marame?

Maramu se može kombinirati na razne načine. Primjetna je i kad se nosi preko sakoa, bilo da je zavezana ili ležerno pada oko vrata, ovisno o njenoj duljini, nastavlja Ilić. „Osobno dajem prednost nošenju marame u ljetnim mjesecima, u vidu turbana, poput stilske ikone Carrie Bradshaw, ili vezanu kao topić u kombinacijama za plažu, ali za to će vam trebati marama većih dimenzija!“

Ako niste dovoljno odvažne da maramu prenamijenite u top, možete je u mašnu zavezati na ručku torbe ili oko oboda šešira za sunčane dane.


Pročitajte više: Kako kombinirati ‘Kermit’ zelenu boju?


Must have modni detalj

Mlade dame su maramu ukorporirale u street style outfite, te je vežu oko vrata gdje je ne samo primjetna, već na nju bježi pogled. „Osobno smatram da bi svaka žena trebala u ormaru imati barem jednu svilenu maramu i s vremena na vrijeme njome osvježiti svoju stilsku igru!“, zaključuje Ilić.  

Foto: Canva/Privatna arhiva/LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strah od uspjeha

Postoji li strah od uspjeha?

Strah od neuspjeha svima je dobro poznat, ma čime se bavili i u kojem stadiju života bili. Strahujemo da nećemo proći...
- Advertisment -