5 korisnih savjeta ukoliko razmišljate o kupnji vikendice

Svi koji imaju vikendicu ili kuću za odmor reći će vam da je to poseban gušt i u većini slučajeva dobra investicija. Imati mjesto na koje možete “pobjeći” na nekoliko dana, kad god želite neprocjenjivi je životni benefit. Kupnja vikendice može biti najbolja odluka koju ste donijeli! Ukoliko već neko vrijeme razmišljate o tome, pripremili smo nekoliko stvari na koje je potrebno obratiti pažnju prije same kupovine.

Povezano:

Kupnja vikendice nije mala stvar

Pod pretpostavkom da ćete je koristiti barem nekoliko puta godišnje i da će u njoj uživati generacije i nakon vas daje posebnu notu cijelom projektu kupovine. Prije svega potrebno je odrediti lokaciju. Neki stručnjaci predlažu da birate onu koja je do 200 km od vašeg mjesta stanovanja kako ne biste previše vremena trošili na putovanja, a i da biste je mogli koristiti za kraće odmore.

Potom je potrebno obratiti pažnju i na veličinu objekta kako biste prostor optimalno iskoristili. Što će vam jedna soba viška ako u njoj nećete boraviti, a na kraju će samo služiti za gomilanje stvari? Ukoliko imate veliku obitelj ili planirate pozivati goste, jednosobno uređenje neće vam biti dovoljno.

Sigurno to već i sami znate, no nije loše napomenuti – svakako unaprijed odredite koliko ste spremni potrošiti. Ukoliko ne želite preveliku financijsku obavezu, razmislite koji su kriteriji od kojih biste mogli odustati kako bi cijena bila manja. Možda vam ne treba prevelika okućnica, već manja terasa ili može biti bez bazena, a blizu neke rijeke, jezera ili mora.

Kakvi su susjedi? Često je ovo aspekt koji ljudi u potrazi za vikendicom iz snova zanemaruju. Kod vikendica je često gradnja takva da se nalaze jedna blizu druge osim ako ne kupujete zaista nekretninu u prirodnoj osami. Kada idete u obilazak kuće, svakako pokucajte prvim susjedima i raspitajte se o okruženju, a usput i vidite kakvu energiju dobivate od njih.

Razmišljajte unaprijed: Ako u vikendici nećete boraviti prečesto, na koji način ćete je održavati? Ovo je posebice važno ako imate okućnicu, travu koju je potrebno često kositi ili cvijeće, voćke za koje se potrebno brinuti. Ukoliko se vaša vikendica ili druga vrsta nekretnine već nalazi ili će se nalaziti u Karlovačkoj županiji, obrt Kralj usluge može sve navedene usluge obaviti za vas. Oni se brinu o vanjskom i unutarnjem redu vašeg objekta: čišćenje, košnja, traženje majstora za sitne i veće radove i sve drugo što je potrebno da biste vi samo došli i uživali!

Tekst je pripremljen u suradnji s Irenom Kralj, vlasnicom obrta Kralj usluge (kontakt broj za rezervaciju usluga – 095 5050 952 ili na [email protected]).

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Biocrystal

Hrvatska inovacija Biocrystal osvojila prestižnu nagradu na jednom od najznačajnijih sajmova...

BC TECH kompanija dobitnik je godišnje nagrade “20 PLUS 20” za svoj proizvod Biocrystal®, a koju dodjeljuje jedan od najznačajnijih sajmova...
- Advertisment -