Kako u moru obveza pronaći vrijeme za obitelj?

Često na posao odlazimo u ranim jutarnjim satima, a vraćamo se kada već polako pada mrak. Tada se osjećamo toliko umorni i zatrpani obvezama da ne stignemo i nemamo snage provesti vrijeme s obitelji. S takvim pretrpanim rasporedom teško je pronaći vremena za svoje bližnje i prijatelje.

Ako niste sigurni hoćete li sljedeći petak ostati duže na poslu ili ćete završiti na vrijeme, nije lako planirati piće s prijateljicama, odlazak u kino s djecom ili posjet roditeljima. Tada se sigurno osjećate tužno i nezadovoljno. No, i druga strana može misliti da vam nije bitna te da ne želite pronaći vrijeme za njih.

Kada se vaše poslovne obveze ispriječe pred privatne trenutke pokušajte se prilagoditi situaciji i izvući iz nje ono najbolje.

Povezano: Tajna produktivnosti uspješnih mama poduzetnica

Potrudite se malo više

Ako primijetite da nikako ne stižete provesti duže vrijeme s obitelji tijekom radnog tjedna pokušajte promijeniti rutinu. Nagovorite sami sebe da učinite još samo jednu stvar u danu. Uzmite knjigu s police i djeci pročitajte jedno poglavlje, skoknite do prijateljice ili uljepšajte dan mami koja vas željno iščekuje. Tako će se i vama popraviti raspoloženje i sigurno nećete požaliti.

Održavajte odnose

Obitelj i prijatelji jedino su pravo bogatstvo u životu. Kada su vam dani pretrpani poslom nemojte zaboraviti nazvati prijateljicu, odgovoriti bratu ili sestri na poruku ili javiti mami da ste pojeli kolač koji nije ni blizu onog koji ona zna ispeći. Bitno je da oko sebe imate krug ljudi u kojem se osjećate sigurno i sretno. Tako ćete uz sve poslovne i privatne nedaće uvijek biti zaštićeni.

vrijeme s obitelji

Povežite se

Čak i kada nemate vremena fizički se vidjeti s dragim osobama i provoditi vrijeme s obitelji tu je tehnologija koja može spasiti stvar. Danas je vrlo lako poslati jednu poruku koja će stići svima u zajednički pretinac ili uputiti slatki sticker koji će razveseliti primatelja. Djeci u školsku torbu možete ubaciti smiješnu poruku koja će ih sigurno razveseliti kada ju vide. Ako tijekom tjedna pronađete više vremena organizirajte neku zajedničku aktivnost, večer društvenih igara ili zajedničko gledanje filmova, koje će vam svima pomoći napuniti baterije.

Povezano: Postoji li zaista „kvalitetno“ vrijeme s djecom i zašto dopuštamo da nam određuje život?

Napravite plan

Često ne možete biti sigurni hoćete li poslije posla stići na piće u točno dogovoreno vrijeme. No, ako znate da su vam primjerice vikendi slobodni zašto ne biste u tim danima isplanirali neku zajedničku aktivnost za članove obitelji ili druge drage osobe? Pronađite nešto u čemu ćete svi uživati. To može lako postati vaša rutina kojoj ćete se veseliti cijeli tjedan.

Pronađite način koji vama odgovara

Ako se s ljudima koje želite vidjeti ne možete viđati toliko često, pokušajte osmisliti način da budete redovito u kontaktu. Iako planiranje svake sitnice možda želite ostaviti na poslu, nije loša ideja isplanirati niti dnevne pozive roditeljima ili tjedne ručkove kod bake. Ako u svoju dnevnu rutinu ubacite takve male znakove pažnje prema voljenima i vi i oni osjećat ćete se bolje i nećete izgubiti dragocjenu bliskost.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -