Mladi ponos Hrvatske: Lena Stojković dvostruka je svjetska prvakinja

Mlada Splićanka Lena Stojković ušla je u povijest. Ne samo što je u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, postala svjetska prvakinja u taekwondou, već je dvije godine uzastopce europska i svjetska prvakinja, prenose Sportske novosti. Prošle je godine osvojila svjetsko zlato u Meksiku, dok je europska zlata osvojila u Bugarskoj i UK. Stojković se bori u kategoriji do 46 kg.

Studentica i sportašica: “Želim se osigurati”

21-godišnja Stojković je inače studentica fizioterapije, no pauzira kako bi se mogla posvetiti sportu.

“Na mom faksu dosta je vježbi, pa se ja, uz ovakav ritam treninga i nastupa, ne mogu tome posvetiti kako želim. A želim to napraviti kako treba,” izjavila je Stojković i dodala kako studij svakako namjerava završiti. Ipak, želi si osigurati dobre prilike u budućnosti, prenosi Cro Ring.

Otkrila je i kako će novac koji dobije za osvojeno zlato štedjeti, jer može normalno živjeti uz stipendije. Redovna primanja su joj važna jer živi sama, ali kada joj nešto treba, zna da može računati na majku, oca i brata. “Mama je uvijek blizu, a ona mi je najveća podrška, iz nje crpim snagu.”


Pročitajte više: Jana Koščak – nije to ‘nova Blanka’ nego prva Jana!


Ništa bez tima stručnjaka

Kako bi se adekvatno pripremila za natjecanja, oko sebe ima okupljen stručan tim – psihologinju Vedranu Radić Brajnov, nutricionostkinju Draganu Olujić, te fizioterapetue Jasmina i Fahra Hodžića.

“Ja sam najniža kategorija, do 46 kg, i moram paziti na prehranu. Da bih održala tu težinu trebam se više potruditi,” rekla je Stojković. Fizioterapeuti su posebno važni uoči priprema za natjecanja jer ima i po četiri treninga dnevno. “Važne su nam masaže i nakon dalekih putovanja.”

Stojković inače nije jedini ponos kluba Marjan. Ivan Šapina je nedavno osvojio srebro, a broncu su s ponosom donijele Matea Jelić i Bruna Duvančić.

Inače je Stojković novu zlatnu medalju osvojila savladavši u finalu Tajlanđanku Kamonchanok Seeken. Pobjeda nije bila jednostavna, budući da je Seeken uvjerljivo pobijedila u prvoj rundi. Stojković je potom dobila drugu rundu, što znači da je treća bila odlučujuća – i Stojković je tako obranila zlato osvojeno prošle godine.

Foto: Canva / Instagram @lena_stojkovic

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -