Leopard uzorak je jesenski trend

Leopard uzorak je prvi puta ušao u modu 40-tih godina prošlog stoljeća kada ga je prvi puta upotrijebio dizajner Norman Norell.  Jesen 2010 je bila u znaku ostalih životinjskih uzoraka kao što su zeba, tigar, čak i žirafa.

Leopard uzorak je jedini konstantno prisutan na modnoj sceni i danas ga možemo vidjeti ne samo na odjeći, već i na modnim dodacima i pri uređenju interijera.

Leopard je ponovno zavladao na modnim revijama dizajnera za jesen/zimu 2013. Diane von Furstenberg, Gucci, DKNY, Burberry Prorsum i mnogi drugi su ove jeseni dali svoje prijedloge kako nositi leopard uzorak

Da li je leopard uzorak primjeren za ured?

leopard uzorak
Lanvin

Prikladnost leopard uzorka za ured ovisi u kakvom uredu radite i na kojoj ste poziciji.

Courtney Comcock za Business Insider izvještava da žene na Wall Streetu, u Goldman Sachsu,  nose cipele s leopard uzorkom. Generalno pravilo za jake boje i uzorke je da su prihvatljivi za uredsko okruženje ako su konzervativnog i profesionalnog kroja. Leopard cipele da, ali klasičnog kroja, nikako platforme, na primjer.

Također, ako ste novi na poslu ili početnik, jaki uzorak poput leoparda može stvoriti krivi dojam o vašim sposobnostima. Što ste više na hijerajhijskoj ljestivici, leopard je prihvatljiviji.

 

Leopard in the office

Leopard od glave do pete?

Na modnim pistama je sve moguće. Cijelo odijelo u leopardu, u kombinaciji s leopard torbama….

Odjeća s leopard printom prihvatljiva je za ured samo ako se radi o klasičnim krojevima. Bluza leopard uzorka ne bi smjela biti prozirna, odnosno nosite odgovarajuću potkošulju ispod. Ostali komadi neka budu jednobojni i također klasičnog kroja jer leopard dovoljno ” vrišti”.

Leopard uzorak kombiniran na taj način i sam postaje klasični komad koji možete nositi uvijek bez obzira da li je trenutno trend ili ne, osobito ako se radi o cipelama.

leopard uzorak
Foto: Deniz MIray Petrini

leopard uzorak
Foto Katie Derus

leopard uzorak
.

leopard uzorak
.

leopard uzorak
.

 

Foto: Gucci pre-fall 2013

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više