LinkedIn za pronalazak spoja? Uleti “poduzetnih” muškaraca na poslovnoj platformi

LinkedIn je društvena mreža namijenjena za povezivanje poslodavaca i onih koji traže posao. Korisnici ove mreže nadaju se kako će im ona pomoći u perspektivnijem poslovnom usmjerenju i networkingu. Ipak, „kreativniji“ pojedinci našli su njegovu novu prednost, a riječ je o traženju romantičnih partnera.

Uletavaju i žene

Internet se već odavno smije na račun tog fenomena – od Facebooka, Twittera, Reddita do konkretnih članaka na internetskim stranicama. Na društvenim mrežama možemo naći obilje primjera gdje se ljudi (prvenstveno žene) jadaju o LinkedIn invitesima od stranaca, neprimjerenim komentarima na slikama, porukama itd. 

Suprotno tome, jedna je žena odlučila izvesti eksperiment gdje se direktnim uletima javljala muškarcima na LinkedInu. Rezultati njenog testa pokazali su se uspješnima. Oni muškarci koji su s njome pristali izaći, bili su bolji match od onih koje je upoznala putem mobilnih aplikacija za dating. Vidljivost profesionalnog statusa osobe pokazala se kao jedna od mogućih prednosti nad postavkama dating aplikacija.


Pročitajte više: LinkedUp – do frajera uz pomoć LinkedIna


Hrabri i bez zadrške

Kim Taylor (CEO Clustera) objavila je na svojem Twitteru screenshot neprimjerene poruke koju je zaprimila na LinkedIn, koristeći ju kao primjer kako ne pristupati ženama i ljudima općenito na toj platformi.


Pročitajte više: LinkedIn uznemiravanje – date ili deal


U nastavku vam donosimo nekoliko odvažnih i duhovitih  poruka koje su podijelile korisnice LinkedIn mreže.  

Pozdrav,

Kako ide, radim kao financijski analitičar ka promaknuću u suradničku poziciju. Također, ovdje tražim profesionalnu i ambicioznu osobu za dugoročnu vezu. Kako se voliš opuštati?


On: Wow, prekrasna… 😊

Uglavnom, sto godina odgovaraš…! Haha

Ona: Ne koristim baš često LinkedIn. Ako je vezano uz posao, možeš me kontaktirati preko moje web stranice ili e-maila.

Hvala!

On: Što ako bih htio čavrljati o stvarima koje nisu vezane uz posao? Npr. ti… 😊

Ona: Mogu ti preporučiti da se priključiš Tinderu.


Bok Petricka. Kako si? Slatka si, ajmo kava!


Hej, ispričaj me na neprofesionalnom e-mailu ali nisam mogao odoljeti da ti pišem jer stvarno mi se sviđa tvoja slika i htio bih te bolje upoznati. Izgledaš jako lijepo i nježno. Molim te budi slobodna odgovoriti mi ako bi htjela dalje izmjenjivati poruke sa mnom.


Pozdrav, kako si? Izgledaš tako dobro i tako prirodno, morao sam reći bok… Stvarno me zaintrigirao tvoj profil, jesi li sretna osoba? Ja sam pozitivan čovjek koji gleda preko fizičkog izgleda dame, tražim prvenstveno prijateljicu, komunikacija je bitna u velikom broju veza. Nadam se daljnjem upoznavanju.


Zdravo Karen,

kako si danas? Želim da znaš kako mi se stvarno sviđa tvoj profil ovdje na LinkedInu i da bi htio saznati više o tebi, kako bismo mogli imati zajedničku korist u budućnosti. Jesi li slobodna ili zauzeta?

Nadam se da ćeš se uskoro javiti.


Hej kako si koja je tvoja nacionalnost šalji mi slike gole molim

Hvala puno


Reakcija LinkedIna

Zanimljivog trenda svjesna je i središnjica LinkedIna koja je na Twitteru u šaljivom tonu objavila savjet kako graditi ispravne odnose putem njihove mreže. Ističu kako je profesionalnost ispravan odnos – za one koji to eventualno nisu znali 🙂


Primjer je to fenomena zvanog ljudsko ponašanje. U raznim je situacijama moguće pronaći izgovor za flert, no nije svaka od njih za flert i prikladna. Neprimjereni komentari nisu dobrodošli na nijednoj društvenoj mreži, no onima koji s time nisu upoznati možemo samo ponuditi koji savjet online bontona. Dok ga ne usvoje, umjesto osude, možemo se nasmijati nekim od ovih neslavnih pokušaja LinkedIn flertanja.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -