Senzualan ples ili edukativni video? Kakav je sadržaj primjeren za LinkedIn

Proteklih je tjedana na poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn popularan postao video beogradske zubarice koja je snimila ples u ordinaciji i podijelila ga na svojem profilu. Taj je čin pokrenuo raspravu u komentarima, a stomatologinja je dobila ono za što se pretpostavlja da joj je bio i cilj; publicitet.

Rasplesana stomatologinja iz Beograda

S obzirom na to da se radi o poslovnoj društvenoj mreži koja se profilirala kao mjesto za ostvarivanje poslovnih suradnji i kreiranje sadržaja vezanih uz poslovni svijet, postavlja se pitanje koliko je takav sadržaj prikladan mreži na kojoj je objavljen.

Dentelli, splitska dentalna klinika na LinkedInu je također objavila video, čiji je sadržaj dijametralno suprotan onom Beograđanke. Podsjećamo, dr. Vlaović u videu pleše u svojoj ordinaciji, odjevena u mini suknju, mrežaste tajice do koljena i kariranu košulju, koketno pomičući kukove i glavu, pokazujući figuru i dugu kosu.


Pročitajte više: Vulgarno i neprikladno ili efikasan marketing? Rasplesana beogradska zubarica podijelila LinkedIn!


Splitska dentalna klinika na valu trendova

Dentelli se odlučio za drugačiji pristup. Podijelili su video koji je objavljen i na njihovom TikTok profilu, a slijedi popularan trend te platforme. „Ako vas zub zaboli u ponedjeljak, nemojte čekati petak da se javite zubaru,“, poruka je koju prenosi zaposlenica klinike.

Ova, iako važna i neobično prenesena poruka, nije prikupila ni približan broj pregleda kao video uradak dr. Vlaović.

Privlačenje kontakata jedan je od osnovnih ciljeva LinkedIna kao poslovne društvene mreže specijalizirane za networking. Privlačenje pažnje svakako je najlakši put do novih poveznica. No, s druge strane, postavlja se pitanje je li svaka vrsta pažnje poželjna i prihvatljiva? Reputacija je od iznimne važnosti na LinkedInu, mreži gdje ju se mnogi trude izgraditi. Stoga, profil bi trebao biti refleksija poslovanja i profesionalnosti.


Pročitajte više: Gafovi na LinkedInu: Ovi ne biste trebali objavljivati ako želite izgledati profesionalno


Što je prikladno za LinkedIn?

Iz tog je konteksta potez Dentellija prikladniji, iako i on odskače od normativa. Sadržaj je primjeren TikToku, društvenoj mreži za koju je i pripremljen, kako bi, pretpostavlja se, privukao mlađe korisnike. Agresivni marketing neće uroditi plodom na LinkedInu. Sadržaj koji je primjeren na jednoj društvenoj mreži često neće biti i na ovoj, ozbiljnijoj. Trebao bi biti edukativan i pokazivati koje usluge osoba ili biznis nudi.

Foto: Facebook/LinkedIn screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -