Ove 3 frizure za plažu će vas spasiti od vrućine

Ljeto i sunce su nam najbolja prilika da se pokažemo u punom sjaju. Brinemo o tome što unosimo u tijelo i koristimo faktore zaštite za kožu, no često zaboravljamo na zdravlje kose i njenu zaštitu. Vrućine tipične za ovo doba godine nerijetko guše kreativnost kad je riječ o frizurama, jer bi kosu najradije svezale u visoku punđu dok rujan ne pokuca na vrata. Donosimo savjete kako kosu njegovati ljeti, ali i koje frizure nositi kako bi ostale stylish, a pravi su spas od ljetnih vrućina!

Zaštita kose od sunca

Kosu treba zaštiti od sunca, posebice bojanu i posvijetljenu.

„Svakako preporučujemo na plaži upotrebu proizvoda za zaštitu kose za UV faktorom (BC SUN kolekcija), kao i ispiranje slatkom vodom nakon dolaska s plaže“, savjetuje Helena Borčić iz Hair Studija In.

Kako tijekom ljetnih mjeseci koristite godišnji odmor, imate više slobodnog vremena. Tako možete i malo više vremena posvetiti i na dodatnu njegu, s raznim maskama po tipu kose i njenim potrebama, navodi Borčić. “Preporučila bih FIBER CLINIX HYDRATE za hidrataciju i VIBRANCY za zaštitu boje.”

Pletenice kao simbol ljeta

Što se tiče frizura, Borčić ima nekoliko prijedloga. Uz tipične kao što su visoka punđa i konjski rep, preporuča i drastičnu promjenu.

“Od kratkih frizura, idealan je pixie, koji je nosiv i lagan za stiliziranje”, objašnjava.

ljetna frizura 2
Hair Studio In

“Za mlađe cure dobar izbor su i pletenice, koje drže i po nekoliko dana”, dodaje. Ovakav tip frizure zanimljiv je i neobičan, a donijet je dodatnu notu godišnjeg odmora, ako na vrhove pletenica dodate perlice.

ljetna frizura 1
Hair Studio In

Njihovo bi zveckanje moglo smetati one osjetljive na podražaje.


Pročitajte više: Vaša kosa nakon ljeta treba pojačanu njegu. Znate li koja je pravilna njega kose prema tipovima kose?


Ekstenzije za plažu?

Iako nesvakidašnje, neke žene tijekom ljetnih mjeseci žele dodatno dulju kosu.

“Često nam se klijentice odlučuju i za ugradnju ekstenzija, koje su se pokazale kao dosta zgodno rješenje za zablistati na plaži”, spominje Borčić.

ljetna frizura 3
Hair Studio In

Pročitajte još: Masna kosa: Kako se riješiti ovog problema?


Što nakon ljeta?

Sigurno ste naučile na kraju ljeta posjetiti svoj frizerski salon i šišanjem osvježiti kosu. Borčić smatra da to nije uvijek dovoljno. “Svim našim klijenticama savjetujemo dolazak na intenzivnu njegu FIBER CLINIX i analizu kose našim Salon Lab Analizatorom nakon ljeta, kako bi kosu vratili u život nakon izloženosti soli, suncu i vjetru”, zaključuje.

Pripremljeno u suradnji s Helenom Borčić, Hair Studio In

Foto: Canva/Helena Borčić privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -