Neizostavno ljetno kino – Tuškanac, Bačvice ili Žumberak?

Jedan od vjesnika ljeta je organiziranje kino projekcija na otvorenom. Zašto ovaj vikend ne biste proveli gledajući neki od filmskih klasika ili uživali u novitetu? Ima nešto neobjašnjivo privlačno u kinu pod zvijezdama. Donosimo nekoliko lokacija u zemlji na kojima narednih dana možete pogledati dobar film.

Open Air Cinema u parku prirode Žumberak

Samoborsko gorje otvara svoju drugu sezonu filmskom projekcijom na otvorenom u prekrasnom perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom. U subotu 18.6. na programu je kultni film Charlie Chaplina „The Kid“ (Mališan). Kako bi mu vratila početni sjaj, Cineteca di Bologna je inicirala restuaraciju i digitalizaciju tog filma još 1998. godine, a od tada je kroz Chaplin projekt restaurirano i digitalizirano 60 Chaplinovih filmova, ali i 150.000 dokumenata i fotografija vezanih uz njegov život i nevjerojatni doprinos svjetskoj umjetnosti i kulturi.

„The Kid“  je prošle godine proslavio svoju stotu obljetnicu, a organizacijom ovog događanja Europska udruga filmskih festivala u suradnji s TZ Grada Jastrebarsko odaju počast životu i djelu Charlie Chaplina koji je volio posjećivati ovaj kraj u dvadesitim godinama prošlog stoljeća. Program počinje uvodnim razgovorom o filmu u 20:30 sati, a nastavlja se filmskom projekcijom.


Pročitajte više: Kamo za vikend? Što kažete na yoga retreat na Hvaru?


Ljetno kino Tuškanac

Zagrebačka ljeta na Tuškancu postala su neizostavan dio ljeta svakog stanovnika grada koji vruće mjesece provodi na gradskom asfaltu.

Ljetno kino Tuškanac i ove godine organizira niz filmskih projekcija na otvorenom. Otvorena davne 1954. godine, prikladna je za razne predstave, igrokaze i koncerte. Ovaj vikend posjetitelji mogu uživati u novom nastavku Jurskog parka ili kultnog Top Guna.


Pročitajte više: Kamo za vikend? Posjetite Grožnjan, grad umjetnika u Istri


Ljetno kino pod Bedemom

Čakovčani ovog ljeta imaju priliku uživati u filmovima pod zvjezdanim nebom. Kako bi još više otvorili i prezentirali ljepote Starog grada koji se smjestio u samom srcu Čakovca, organizirano je kino na otvorenom na zidinama ‘Bedema’, prenose Međimurske novine. Osim filmova, organizatori su se potrudili oko drugih sadržaja za animiranje posjetitelja svih dobnih skupina.


Pročitajte više: Kamo za vikend? Zaputite se u suncem okupanu dalmatinsku prijestolnicu – Split


Ljetno kino Bačvice

Jedno od najposebnijih kina na Jadranu oduševit će vas svojom lokacijom. Ljetno kino Bačvice nalazi se tik uz morsku obalu. Miris borova, šum mora, otvoreno nebo sa zvijezdama i mjesecom uz prolazak brodova u daljini čine ovo kino na otvorenom nezaboravnim iskustvom, prenosi Kino Mediteran. Ovaj vikend možete pogledati neke od filmova Festivala mediteranskog filma Split, kojem je ljetno kino Bačvice glavna lokacija.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -