Kamo za vikend? Posjetite Grožnjan, grad umjetnika u Istri

Odmorite se od tjednih obaveza i napornog rasporeda i otputujte za vikend u maleni istarski grad Grožnjan. Svake godine početkom proljeća i u ljetnim mjesecima ovaj se gradić pretvara u pravu malu pozornicu. U Grožnjanu se odvijaju razni glazbeni događaji, muzička akademija za mlade, likovne izložbe, radionice i koncerti.

Grad umjetnika

U ljetnim mjesecima Grožnjanom odjekuju različiti glazbeni žanrovi od klasike do jazza. Takav glazbeni doživljaj definitivno ne bi smjeli propustiti. U Grožnjanu se odvijaju i susreti hrvatske glazbene mladeži gdje mladi iz cijele Hrvatske, pa i šire, predstavljaju svoju glazbu i razmjenjuju iskustva s drugim umjetnicima.

Umjetnost na prvom mjestu

U Grožnjanu postoji preko dvadeset umjetničkih galerija i ateljea te umjetnici iz cijelog svijeta dolaze u Grožnjan predstaviti svoje stvaralaštvo.

Grad u toplim mjesecima vrvi od umjetničkih izložbi i događaja.


Pročitajte više: Zašto ovaj vikend ne biste ‘zaronili’ u svijet vodenih životinja?


Aktivan odmor

U Grožnjanu se već osam godina održava brdsko-biciklistička utrka Enduro Grozni koja okuplja bicikliste iz cijeloga svijeta. Pedalira se brdima oko Grožnjana. S obzirom na to da Grožnjan ima dobru infrastrukturu za biciklizam, ako ste ljubitelj aktivnog odmora, okušajte se na grožnjanskim stazama.

Uživajte u ljepotama krajolika

Smješten na brežuljku iznad doline rijeke Mirne, Grožnjan ce vas odmah osvojiti. Srednjovjekovni stari dio mjesta je sačuvan i vrijedi ga posjetiti. Ne propustite posjetiti rijeku Mirnu te stari most Ponte Porton koji je vio drevne ceste via Flavia koja prolazi ovim krajem. Iako je mjesto dom svega 700-tinjak stanovnika, posjetitelji unose život u ovo pitureskno naselje kao iz talijanskih filmova.


Pročitajte više: Kamo za vikend – do vrha zagrebačke gore gondolom


Uživajte u hrani i vinu

Ne možete posjetiti Istru i Grožnjan, a da ne isprobate okusite bogatstvo gastronomske ponude. Kvalitetna istarska vina, maslinovo ulje, pršut i druge ukusne delicije ovog kraja bit će vrhunski doživljaj za istančana nepca. Tradicionalna istarska gastronomska ponuda osvaja zamamnim mirisima i okusima.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -