Danijela Hajdinjak Prihić kandidirala se za gradonačelnicu Bjelovara

Više nego ikada prije postajemo svjesni važnosti zajedništva. Jedino ujedinjeni građani mogu potaknuti promjene, smatra Danijela Hajdinjak Prihić, liječnica dentalne medicine, poduzetnica, majka dvoje djece i kandidatkinja za gradonačelnicu Bjelovara! Lokalni izbori u Bjelovaru koji će se održati u svibnju ove godine, Danijeli su prilika da doprinese društvu i na druge načine te da potakne prijeko potrebne promjene.


Pročitajte više: Djeca iz Bjelovara obožavaju svoju stomatologinju koja ih liječi u kostimu Superzubarice!


Lokalni izbori u Bjelovaru

“Upravo zato ova kandidatura, da podsjetim ljude da nam je zajedništvo sada potrebno više nego ikad i da počnemo uvažavati razlike jedni drugih, prihvaćajući i shvaćajući da je to bogatstvo jednog grada koje jedino može pridonijeti razvoju.”

Danijela je članica predsjedništva stranke Centar koja je nastala ujedinjenjem dviju stranki – Pametno te Stranke s imenom i prezimenom. Predsjedništvo čini 12 članova, od kojih je pet žena, a dvije od njih su Marijana Puljak i Dalija Orešković, saborske zastupnice.


Pročitajte više: Povlačenje Dalije Orešković je moralna pobjeda nad političkim igrama


“Opcija Centra je jedina prava centralna liberalna opcija u zemlji koja je još uvijek okorjelo tradicionalna. Dugo će vremena proći da primijenimo dogme koje su nam ostavili dosadašnji političari.”

Što koči razvoj Bjelovara?

Ono što koči razvoj Bjelovara svakako je i ne prihvaćanje razlika koje su neki od Bjelovarčana osjećali, o tome pisali, a potom i napustili ovaj grad, kao i iseljavanje radno aktivnog stanovništva i nedostatak konkretnih demografskih mjera.

“Usprkos plasiranju nekih medija, dovoljno je pogledati stranice Državnog zavoda za statistiku da biste vidjeli pravo stanje nataliteta, migracija i slično. Uz to je potrebno stimulirati poduzetništvo iz područja tehnologije, komunikacija, znanosti, uslužnih djelatnosti i smještajnih kapaciteta.”

Bjelovar može i mora bolje

Bjelovar je mladi grad koji ima bogatu baštinu i tradiciju, grad je to koji ima veliki potencijal da postane moderan, onaj koji će se ponositi ljudima koji su iz njega potekli. Bjelovar može i mora bolje, smatra Danijela koja se kandidirala sasvim spontano, ali spremna na velike promjene.

Bjelovar vidi kao grad u koji su uključeni mladi ljudi koji sudjeluju u njegovom razvoju kroz urbanizam, humanizam i tehnologiju, a svom gradu želi upravo ono što želi i svojoj zemlji – izdizanje iz kolektivne pasivnosti i uključivanje građana.

“Želim stvarati, uključiti se i doprinositi idejama svom gradu. Važno mi je da sam sretna, a bit ću sretna sve dok ću moći naći ono nešto što me inspirira. Ne znam gdje će me život odvesti, ali ne vidim se na visokim državnim političkim pozicijama. Smatram da kada ljudima date moć da se uobraze i pokvare i potrebno je zaista mnogo rada na sebi da ostanete čovjek. To je ono što mnogi zaborave”.

Svoju kandidaturu je objavila i na Facebook stranici:

Dragi prijatelji,

na predstojećim lokalnim izborima kandidiram se gradonačelnicu grada Bjelovara. S ciljem i željom da Bjelovarčanima ponudim što kvalitetniji programski okvir za budućnost i napredak grada oformila sam tim mladih stručnjaka pod sloganom „Svijetlimo zajedno za Bjelovar“.

Ova odluka za mene nije bila jednostavna, ali osjećam dužnost i obavezu preuzeti odgovornost za boljitak svih Bjelovarčana.

Budućnost Bjelovara vidim u razvoju prepoznatljivog identiteta koji ćemo graditi svi zajedno kroz šest svijetlih točaka – Bjelovar kao:

  • Centar gospodarstva i poduzetništva
  • Centar kulture
  • Centar znanja
  • Centar sporta
  • Centar turizma
  • Centar održivog razvoja

Želim da grad Bjelovar bude svijetla točka regije i primjer kako zajedništvom, uvažavanjem prijedloga struke, različitih pogleda i mišljenja možemo napredovati kao društvo u cjelini.”

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -