Majčin dan: Imamo ideje kako ga najbolje provesti i posvetiti se omiljenim aktivnostima

Od početka prošlog stoljeća drugu nedjelju u svibnju cijeli svijet slavi kao Majčin dan. Začetnicom se smatra Amerikanka Anna Marie Jarvis iz Graftona koja ga je obilježavala iz ljubavi prema svojoj preminuloj majci. Majke su nam podarile život, njihova ljubav je bezuvjetna, brinu za nas i kad više nismo djeca, naučile su nas mnogim stvarima pa u čast majki i majčinstva slavimo ovaj dan.  Drage majke, posvetite se ovaj Majčin dan sebi i omiljenim aktivnostima za koje inače nemate vremena ili ste ih zbog drugih stvari zapostavile. Donosimo ideje kako savršeno provesti majčin dan.

Bijeg u prirodu

Iskoristite lijepu i sunčanu nedjelju za šetnju prirodom, planinarenje ili vožnju bicikla, odgodite i ostavite sve nedjeljne obiteljske obveze i uživajte u savršenom proljetnom danu u zelenilu i suncu, šetnji uz rijeku ili more.


Pročitajte više: Posvetimo Majčin dan kćerima


Filmovi, knjige, glazba

Ako biste radije Majčin dan provele u udobnosti svoga doma, iskoristite vrijeme i pogledajte omiljeni ili neki novi film, čitajte zanimljivu knjigu ili jednostavno pustite playlistu ili koncert svog omiljenog izvođača i uživajte.

Odlazak u kino ili kazalište

Volite umjetnost? Vikendom se uvijek održavaju zanimljive filmske projekcije, književne večeri, izložbe ili kazališne predstave. Iskoristite svoj dan za odlazak po dozu umjetnosti i kulture. 


Pročitajte više: Savršeni pokloni za Majčin dan: Iznenadite svoju majku i pokažite joj da ste zahvalni na svemu


Druženje s prijateljima

Druželjubivi ljudi svaki slobodan trenutak koriste kako bi ga proveli s prijateljima pa ovaj dan možete provesti sa svojim dragim prijateljicama i prijateljima i uživati uz dobru večeru, čašu vina, kavu ili omiljenu slasticu na najdražem mjestu.  

Čestitka za Majčin dan

Ne zaboravite svojim majkama i dragim ženama koje su također majke čestitati Majčin dan i podsjetiti se koliko su žene moćne i snažne, a posebno jer na svijet donose novi život.

Foto: Canva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -