Posvetimo Majčin dan kćerima!

Majke su središte svemira za svako dijete i većinu odraslih pa nije ni čudo što cijeli svijet obilježava Majčin dan. To činimo jer nam majke pružaju ljubav, brigu, zaštitu i uče nas o životu. A većina će mama zasigurno potvrditi kako je biti roditelj najbolji posao koji postoji, no i najteži. Također, imati kćer koja tek ulazi u svijet odraslih može biti vrlo izazovno. Zato na ovaj Majčin dan, INTIMINA, brand posvećen osnaživanju žena, poziva mame da odgajaju hrabre, snažne i samopouzdane kćeri – uz malu pomoć nedavno lansiranog vodiča The Wonder Girls Guide Book.


Pročitajte više: Što su najmoćniji manageri svijeta poručili svojim kćerima


Knjiga je napisana kako bi pomogla roditeljima da vode otvorene razgovore sa svojim kćerima tinejdžericama o tjelesnim promjenama puberteta i uklone svaki osjećaj srama kao i tabue povezane s menstruacijom. Namijenjena dobi od 8 do 12 godina, knjiga donosi pet priča o pet heroina; snažnih mladih žena i njihovim iskustvima o mijenjanju tijela tijekom puberteta.

Žene su još uvijek stigmatizirane kad je riječ o menstruaciji, što može biti zastrašujuće za djevojke koje tek ulaze u svijet odraslih. Danas, tinejdžeri slijede trendove koje diktira internet, a lažne slike predstavljene na društvenim mrežama značajno utječu na to kako djevojke percipiraju sebe i svijet koji ih okružuje. Zato je mnogim majkama veliki izazov kako da svoje kćeri nauče da budu samopouzdane i da se hrabro suočavaju sa životnim preprekama. Ne postoji roditelj koji ne bi želio imati recept za to kako biti “dobra” mama ili “dobri” tata. Upravo ilustrirani priručnik poput knjige The Wonder Girls Guide Book može obiteljima pružiti alate za otvaranje razgovora o toleranciji, prijateljstvu, hrabrosti i podršci te za razgovore o menstruaciji kao sasvim normalnom dijelu odrastanja.


Pročitajte više: Okružite djecu s knjigama kako bi bila uspješna


“Demistifikacija menstruacije i njezino prikazivanje kao normalne tjelesne funkcije dobar je početak za poticanje samopouzdanja kod mladih žena i postavljanje temelja za ostvarivanje njihovih životnih potencijala. Motivirajući razgovori s roditeljima mogu potaknuti djevojke da razgovaraju o menstruaciji i s prijateljima, kao i s učiteljima, te ih pripremiti da se hrabro suočavaju s mogućim neugodnim situacijama”, rekla je Danela Žagar, INTIMINA Global Brand Manager.

Odgajati kćeri i naučiti ih da vjeruju u sebe je komplicirano, a roditeljski posao ne dolazi s vodičem kako u tome uspjeti. Često u obrazovnim sustavima nedostaje edukacija i priprema djece za sve ono što bi mogla proživjeti tijekom puberteta. Srećom, mame i tate mogu pronaći dobre savjete u knjigama ili na internetu te pripremiti svoje kćeri za pubertet i sve ono što to osjetljivo životno razdoblje donosi.

Knjiga The Wonder Girls Guide Book može se preuzeti na INTIMINA web stranici, kao poklon uz kupnju, a dostupna je i na Amazonu.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -