Četiri nove tvrtke dobile MAMFORCE standard, prvi put jedna iz BIH

Zajednici odgovornih poslodavaca, koju čini više od 50 organizacija privatnog i javnog sektora Adria regije, pridružile su se četiri nove članice kojima je svečano dodijeljen MAMFORCE Standard. Na svečanoj dodjeli priznanja novim ili dobitnicama standarda više kategorije istaknuta je njihova liderska uloga, kojom ne samo da unaprjeđuju kulturu svojih organizacija, već primjerom dobre prakse doprinose kvalitetnijem i inovativnijem razvoju tržišta rada.

Za jednakost prilika i inkluzivnu kulturu

Uvođenjem MAMFORCE Standarda kompanije rade na razvoju poticajnog i pravičnog radnog okruženja koje podržava razvoj kulture fleksibilnosti i u kojem svi zaposleni ostvaruju ista prava zapošljavanja, profesionalnog razvoja i napredovanja. Organizacije ostvaruju pravo korištenja Standarda u kategoriji CHANGE, GROW ili LEAD.

Dobitnice standarda su organizacije koje su pokazale posvećenost razvoju poticajnog, pravičnog radnog okruženja u kojem se njeguje kultura fleksibilnosti i podržava jednakost prilika kroz zapošljavanje, profesionalni razvoj i napredovanje.

Nove dobitnice MAMFORCE STANDARD-a po kategorijama BASIC, CHANGE i GROW su: Addiko Bank BiH (BASIC), HSM (CHANGE), JANAF (CHANGE) i BKS Bank (GROW). Tvrtke dobitnice ističu se kao lideri u transformaciji radne kulture.

mamforce metoda

Pročitajte više: Pliva postala članicom Mamforce zajednice odgovornih poslodavaca


Nesvjesne pristranosti u podlozi nejednakosti muškaraca i žena

Dobivanjem osnovnog (BASIC) MAMFORCE standarda, kompanije potvrđuju da su prošle evaluaciju te su se izradom akcijskog plana obvezale na provedbu aktivnosti kojima će dodatno poboljšati radne uvjete i organizacijsku kulturu kako bi smanjili nesvjesne pristranosti koje su podlozi nejednakih mogućnosti žena i muškaraca na radnom mjestu. 

“Uključili smo se u projekt MAMFORCE kako bismo dobili eksternu, nezavisnu i stručnu procjenu naših praksi koje se odnose na segment pravičnosti, raznolikosti i uključenosti“, istaknula je Suzana Tihi-Babić, Direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank Sarajevo.

„Ponosni smo na organizacijsku kulturu koju smo izgradili i koju se trudimo da stalno unapređujemo”.

Usklađenost privatnih i poslovnih obveza

Ivana Milković, iz  JANAF-a je istaknula kako su kroz certifikaciju usvojili brojne mjere koje zaposlenicima olakšavaju usklađivanje privatnih i poslovnih obaveza, osiguravaju uvjete za razvoj karijere, bolju kvalitetu svakodnevnog života te stvaraju poticajno poslovno okruženje koje ima veću motiviranost, produktivnost i zadovoljstvo na radnom mjestu.

„Usklađenost poslovnog i obiteljskog života koristi našim zaposlenicima, našim klijentima i samoj BKS Bank. MAMFORCE mjere za usklađivanje poslovnog i obiteljskog života zaposlenici visoko cijene, a pomažu nam i da banku pozicioniramo kao snažnog i poželjnog poslodavca na tržištu rada“, izjavila je Ivana Biga, direktorica Glavne podružnice Hrvatska, BKS Bank AG.

„Iznimno nam je važna kultura koja njeguje otvorenu komunikaciju, jednakost, ljudskost i pristupačnost. MAMFORCE© nas pritom dodatno potiče na promjene, daljnju izgradnju inkluzivne kulture i sredine u kojoj zaposlenici imaju priliku za osobni i profesionalni razvoj“, izjavila je Jelena Jelinić Cvirn, HR direktorica, HSM.


Pročitajte više: Dijana Kobas Dešković za Mamforce dobila Generali Alumni Achievement Award poslovne škole Bled


MAMFORCE metoda – mjere koje će postati zakonska obveza

Diana Kobas Dešković, direktorica tvrtke Spona Code i autorica MAMFORCE Standarda istaknula je kako koracima koji prethode certificiranju organizacijama pomažu razviti odgovorno upravljanje prilagođeno čovjeku i poslovanju.

“Dio mjera koje predlažemo će u velikom broju zemalja uskoro postati zakonska obaveza. No promjena zakona nije dovoljna, ako se ne promijeni i organizacijska kultura, ne čemu kontinuirano radimo s nositeljicama MAMFORCE standarda, koje su ujedno i nositeljice promjena u svojim zajednicama. Izuzetno mi je drago što se zajednica širi i na susjedne zemlje, čime zajednički mijenjamo uvjete rada na bolje i otvaramo bolje prilike za žene na tržištu rada“, poručila je čestitajući dobitnicima.

MAMFORCE metoda DEI (diversity, equity, inclusion) audit koji evaluira niz indikatora koji omogućuju dugoročno mjerenje održive organizacijske promjene. Ova metoda je strateški alat promjene organizacijske kulture koji pruža podršku u kreiranju podržavajućeg radnog mjesta baziranog na otvorenoj komunikaciji, povjerenju i uvažavanju različitosti čime se pozitivno utječe i na ukupnu dobrobit zaposlenih.

Kompanije koje su uvele standard i koje kontinuirano rade na poboljšanjima načina i uvjeta rada bilježe poboljšanu angažiranost zaposlenih i povećanu produktivnost. Ujedno, zahvaljujući različitim pristupima raznolikih skupina zaposlenih tržištu nude bolje proizvode i usluge te donose promišljene, održive poslovne odluke.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -