Zašto Matanić neće ‘nestati’? Jer je trag novca veći od karijere

Redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, Snježana Banović, jučer je bila gošća Aleksandra Stankovića u popularnoj emisiji Nedjeljom u dva. Stanković i Banović odmah se dotaknuo najaktualnije teme koja već tjednima puni medijske stupce – seksualnog uznemiravanja Dalibora Matanića.

“Nije me iznenadilo ovo što se priča o Daliboru Mataniću. Znam za njegovu reputaciju koja je stvarno loša. Ne vjerujem njegovom kajanju, liječenju. Ne vjerujem da je na liječenju”, rekla je Banović koja ne vjeruje da Matanićeva isprika iskrena.

Cancel culture na Matanića se neće odraziti

Banović, kojoj ovo nije prvi put da progovara o uznemiravanju žena, seksualnim slobodama i feminizmu, ne vjeruje u priču da se ništa o Matanićevom slučaju nije znalo dok sve nije izašlo u javnost nakon priče novinarke Večernjeg lista Milene Zajović.

Nemoguće da nisu znali. Svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije…”.

Ipak, dodala je – ne vjeruje da će Matanića, kao što se to događa u SAD-u ili zapadnoj Europi, sad ‘kanselirati’.

“Ne vjerujem da će ga se kanselirati. Malo će ga se maknuti, da se odmori pa će se ‘naš dečko’ vratiti”, kazala je Banović koja je Matanićevu ispriku doživjela kao izliku, a ne ispriku.

“Nisam to shvatila kao ispriku nego izliku- ‘imam problem s drogom i alkoholom’. I to je kao u redu onda? Takvog nadrogiranog i pijanog su ga financirali. Uvijek treba pratiti trag novca, a njegov trag novca je golem, veći od njegove karijere”, zaključila je.


Pročitajte više: Scenaristica objavila Matanićevu eksplicitnu poruku. Reakcije su nas zgrozile


Društvo je resignirano oko nasilja nad ženama

Na pitanje može li usporediti odnos društva prema ženama nekad i danas Banović je rekla kako je društvo po tom pitanju u regresiji. Kako kaže, otišli smo za 100 godina unatrag od 90-ih.

“Nakon žestokih desničarskih agendi koje zovu feministkinje djecom sotone i to se pojačalo zadnjih 10-ak godina”. Naglašava da se hrvatsko društvo regresiralo što se tiče ovog problema.

Foto: Screenshot HRT / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -