Medicinska pedikura: I stopala trebaju pravilnu njegu

Ljeto je pred vratima i sve više nosimo laganu i otvorenu obuću i odjeću. S višim temperaturama treba uskočiti u ljetne natikače i sandale, ali ako nismo dovoljno brinuli o njezi stopala tijekom zimskih mjeseci, pravo je vrijeme za to. Mnogi se ne stignu u dovoljnoj mjeri posvetiti njezi stopala i ne odlaze na pedikuru pa s dolaskom lijepog i toplog vremena odgađaju nošenje ljetne otvorene obuće, međutim, ako vas muče problemi sa uraslim noktima ili zadebljalom kožom na stopalima, isprobajte medicinsku pedikuru.

Što je medicinska pedikura?

Postoji nekoliko vrsta pedikure između kojih možete birati ovisno o tome koliko su vaša stopala njegovana i imate li neki medicinski problem. Ovisno o njegovanosti stopala možete izabrati klasičnu, kozmetičku, spa ili medicinsku pedikuru kako bi vaša stopala bila njegovana i zdrava.

Medicinska pedikura sastoji se od kupke, pregleda stopala, uklanjanja zadebljanja kože, vađenja uraslih noktiju i kurjih očiju, oblikovanja noktiju te uređivanja stopala. Važno je da tretman medicinske pedikure obavlja stručna osoba kako bi sve bilo kvalitetno, uredno i prema pravilima. Za njegu stopala u medicinskoj pedikuri koristi se i krema, kapi za spriječavanje uraslih noktiju, antibiotska krema za gljivice te masaža stopala. Ova vrsta pedikure preporuča se starijim klijenticama i klijentima koji imaju problema sa zadebljanom kožom te urasle nokte i moguće kurje oko, piše Ordinacija.hr.


Pročitajte više: Klasična ili šarena s kontrasnim bojama? French manikura doživljava renesansu


Higijena je pola zdravlja

Ono što je važno i na što trebate obratiti pažnju je to da  salon u koji ćete ići na tretman medicinske pedikure ima jednokratne materijale i da su im svi materijali sterilni, zapakirani u jednokratne vrećice te uredno posložene, a u kadici gdje se radi kupka ukoliko nema odvod mora biti jednokratna vrećica. Ovim tretmanom ne postiže se samo lijep izgled stopala, već se njime rješavaju i medicinski problemi poput gljivica i prekomjernog znojenja koji utječu na zdravlje.


Pročitajte više: Stručnjaci iz beauty industrije na Konferenciji Beauty&Business podijelili svoja iskustva iz te branše


Pregled i dijagnoza

Evo kako izgleda medicinska pedikura. Prvo se noge stavljaju u kupku i tako ostavljaju oko 10 minuta da koža malo omekša. Nakon toga kreće uređivanje stopala nožićem.

Nakon toga se rješavaju nokti, zanoktice i kožice, pa se režu, rašpaju s nekoliko rašpica i na kraju se poliraju. Zatim slijedi dezinfekcija, balzam i blaga masaža stopala, a onda lakiranje noktiju.

U procesu medicinske pedikure se koristi aparat s različitim mlaznicama, medicinski i kozmetički proizvodi. Sve se odabire individualno, na temelju problema i želja klijenta.

Za razliku od drugih vrsta pedikure, medicinska uključuje pregled i dijagnozu. Nakon toga, stručnjak izražava mogućnosti liječenja i govori o njihovim prednostima i nedostacima.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -