Srpska voditeljica održala lekciju svima koji kažu zašto žrtve silovanja ne progovore odmah!

Nakon što je srpska glumica Milena Radulović podijelila svoju ispovijest o tome kako ju je njezin bivši učitelj glume silovao dok je imala 17 godina, dojmovi cijele regije se ne stišavaju. Iako joj se mnogi dive zbog hrabrosti i snage što je progovorila nakon gotovo 10 godina, drugi joj spočitavaju da je trebala govoriti odmah. No, srpska voditeljica Jelena Obućina na jedinstven način je pokazala zašto žrtve ne progovaraju.


Pročitajte više: I poduzetnice Škori pokazale srednji prst!


Glumica Milena Radulović je ispričala kako ju je silovao njezin bivši učitelj glume, 68-godišnji redatelj Mika Aleksić, prenosi tportal. Nažalost, ona nije bila jedina silovana, prijavilo ga je nekoliko djevojaka od kojih su neke maloljetne.

“Šest godina bila sam u školi Mike Aleksića kada me silovao. Imala sam 17 godina i to se nije dogodilo jednom, ponavljalo se”, rekla je Milena Radulović. Prvi put ju je silovao u studenom 2012. godine kad je ona imala 17, a on 61 godinu.

Milena Radulović
Milena Radulović

Aleksić je pritvoren, a na Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je krivicu. Sud ga tereti za ukupno 15 krivičnih djela – osam za silovanje i sedam za seksualno uznemiravanje.


Pročitajte više: Direktor HUP-a je smijenjen zbog seksualnog uznemiravanja, no solidarnosti sa žrtvama još kritično nedostaje i posredovana je isključivo putem medija!


Kao i u mnogim drugima slučajevima silovanja, Mileni i drugim žrtvama se spočitava što nisu progovorile ranije. Srpska voditeljica Jelena Obućina na jedinstven način je opisala zašto žrtve šute. Emisiju “Pregled dana” na Newsmax Adria započela je s “Dobra večer” i zatim zašutjela na 15-ak sekundi. Potom je podsjetila na sve događaje u kojima građani šute i ne podižu glas.

“Neprijatno je, ali mi smo navikli šutjeti, kad nam kasne plaće, kad nosimo pelene zbog 300 eura, kad fotografiramo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas tuku na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović sataniziran, kad je Jovanjica procvjetala, kad nestane snimka s naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa susjedima.

Mi šutimo kada ne bismo smjeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su šutjele? Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne.”

Foto: Screenshut YouTube, Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -