Milenijalkama je financijska sigurnost važnija od braka – evo zašto

Milenijalke su mnogo praktičnije nego emotivne. One smatraju da je financijska sigurnost najvažniji faktor prilikom ulasku u vezu i/ili brak. Prema nedavno provedenom istraživanju, većina žena, odnosno njih 66 posto nije spremno staviti svoj financijski život “na kocku” zbog ljubavi.

Kako prenosi portal Corporate Career Girl, provedeno istraživanje pokazalo je da je ženama koje su sudjelovale u ispitivanju financijska sigurnost u osnovi na samom vrhu njihove liste želja. Njihov kodeks ponašanja dokazuje da ni u kojem trenutku neće riskirati svoju financijsku sigurnost zbog veze i/ili braka. Evo nekoliko razloga zbog kojih je današnjim ženama toliko važna financijska sigurnost.

1. Financijska sigurnost mnogo je bolji izbor od udaje za nekoga tko je u dugovima

Kako je pokazalo istraživanje, današnje žene prilično su izbirljive kada je u pitanju izbor dugogodišnjeg partnera. Na udaju čekaju duže i najčešće ih zanima jedan jedini faktor, a to je financijska sigurnost kod potencijalnog partnera. To je, ipak, mudar financijski potez jer novac ima velik utjecaj na bilo koji odnos. Prema statistikama, financijski problemi uzrokuju čak 21 posto razvoda. Isto tako, milenijske žene radije ostaju same nego da se udaju za nekoga tko ima probleme s dugovima.


Pročitajte još: 6 razloga zbog kojih nesvjesno gubite novac


2. Kreditna sposobnost važnija je od ljubavi

Većina milenijskih žena nije zainteresirano za druženje s muškarcima koji imaju nisku ili nikakvu kreditnu sposobnost. Ako muškarac ne može odgovorno upravljati svojim financijama, kako će se onda pobrinuti za financijske ciljeve para? Isto tako, pod time se podrazumijeva da muškarac ima lošu povijest posudbe. Njegove navike trošenja također nisu za pohvalu, a to itekako može utjecati na bračni odnos u budućnosti.

3. Milenijalke biraju gotovinu umjesto zaručničkog prstena

Prosječna cijena zaručničkog prstena u 2018. godini bila je gotovo šest tisuća dolara. Provedeno istraživanje pokazalo je da bi čak 49 posto milenijskih žena radije dobilo novac nego skupi zaručnički prsten. Taj bi novac, prenosi Corporate Career Girl, radije iskoristile za pokrivanje troškova vjenčanja ili medenog mjeseca, podmirivanje dugova ili pak za opremanje novog stana/kuće.


Pročitajte još: 5 jednostavnih načina kako uštedjeti svaki dan

Iz svega ovoga možemo zaključiti da su financijska neovisnost i prosperitet neki od tajnih “sastojaka” sretnog bračnog života. Milenijalke će tako, po svemu sudeći, radije odabrati novac, štednju, financijski mir i dobru kreditnu stabilnost umjesto ljubavnog odnosa. Naime, prošli su oni dani u kojima su žene morale financijski ovisiti o muškarcima. Danas to više nije slučaj već bi spomenuto istraživanje trebalo biti lekcija ne samo za žene, već i za muškarce – stjecanje financijske sigurnosti nešto je što bi svima trebalo biti glavni prioritet.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -