Mjesec borbe protiv raka dojke: Napravi samopregled!

Svatko od nas dodirne ekran mobitela i do 3000 puta dnevno! A sa samo 3 dodira možete si spasiti život. Kliknite na cekiraj.hr na svom mobilnom telefonu i naučite 3 osnovna koraka za samopregled dojki. Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i možda najbolji podsjetnik da napravite pregled.

Avon nastavlja dugogodišnji poziv #budizdrava svim ženama, kako bi ih podsjetili koliko je važno zdravlje i podigli svijest o važnosti prevencije raka dojke. Pokrenuli su kampanju #čekiraj koja će na moderan, jednostavan način podsjetiti žene na važnost redovitih samopregleda.

Povezano: Kako je jednoj zaposlenoj majci rak dojke promijenio pogled na život?

Nakon pravilno pređenih koraka možete doći i do www.budizdrava.com i svih potrebnih informacija o raku dojke i podršci, a koja je dio dugogodišnje suradnje s udrugom “SVE za NJU!”. Na jednom mjestu objedinjuje sve nužne podatke o samopregledu i pregledima. Pomoću posebne aplikacije svakoj ženi šalje individualizirani podsjetnik za obavljanje pregleda.  

#Čekiraj je interaktivna web stranica koju otvarate na svom mobilnom telefonu: cekiraj.hr . Vodi vas kroz tri jednostavna koraka kojima se simuliraju osnovni pokreti za samopregled grudi.

U Hrvatskoj od raka dojke umre 800 žena godišnje

U Hrvatskoj godišnje oboli više od 2700 žena od raka dojke. Iako smrtnost pada zadnjih tri godine ona je i dalje visoka jer je od raka dojke 2018. umrlo skoro 800 žena.

„Govorimo o bolesti koja je izlječiva u više od 90% slučajeva ako se otkrije na vrijeme. U ovom brzom načinu života kojim svi danas živimo, željeli smo se ženama obratiti na moderan, efikasan i zabavan način: kliknite na cekiraj.hr na svom mobitelu jer samo zbog vas smo pojednostavnili i izdvojili 3 osnova koraka samopregleda dojki. Interaktivno, pokretima prstiju, ne samo da učimo nego i da se podsjetimo za buduće redovne samopreglede. Pozivam sve žene da konačno sebe stave na prvo mjesto i stvore to potrebno vrijeme kako bi obavile pregled. Ako ne zbog sebe, onda zbog svojih najmilijih, koji ih trebaju zdrave.“ rekla je Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu.

Povezano: 18-godišnjak patentirao grudnjak za rano otkrivanje raka dojke, Nizozemci terapiju za liječenje

Pozivamo i vas da postanete dio naše humanitarne #čekiraj mreže: na svom mobitelu podijelite cekiraj.hr web link sa svima koje volite i sama pozovite svoje prijateljice da nauče ova 3 osnovna koraka, podsjetite ih da misle na svoje zdravlje.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -