Mjesec borbe protiv raka dojke: Napravi samopregled!

Svatko od nas dodirne ekran mobitela i do 3000 puta dnevno! A sa samo 3 dodira možete si spasiti život. Kliknite na cekiraj.hr na svom mobilnom telefonu i naučite 3 osnovna koraka za samopregled dojki. Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i možda najbolji podsjetnik da napravite pregled.

Avon nastavlja dugogodišnji poziv #budizdrava svim ženama, kako bi ih podsjetili koliko je važno zdravlje i podigli svijest o važnosti prevencije raka dojke. Pokrenuli su kampanju #čekiraj koja će na moderan, jednostavan način podsjetiti žene na važnost redovitih samopregleda.

Povezano: Kako je jednoj zaposlenoj majci rak dojke promijenio pogled na život?

Nakon pravilno pređenih koraka možete doći i do www.budizdrava.com i svih potrebnih informacija o raku dojke i podršci, a koja je dio dugogodišnje suradnje s udrugom “SVE za NJU!”. Na jednom mjestu objedinjuje sve nužne podatke o samopregledu i pregledima. Pomoću posebne aplikacije svakoj ženi šalje individualizirani podsjetnik za obavljanje pregleda.  

#Čekiraj je interaktivna web stranica koju otvarate na svom mobilnom telefonu: cekiraj.hr . Vodi vas kroz tri jednostavna koraka kojima se simuliraju osnovni pokreti za samopregled grudi.

U Hrvatskoj od raka dojke umre 800 žena godišnje

U Hrvatskoj godišnje oboli više od 2700 žena od raka dojke. Iako smrtnost pada zadnjih tri godine ona je i dalje visoka jer je od raka dojke 2018. umrlo skoro 800 žena.

„Govorimo o bolesti koja je izlječiva u više od 90% slučajeva ako se otkrije na vrijeme. U ovom brzom načinu života kojim svi danas živimo, željeli smo se ženama obratiti na moderan, efikasan i zabavan način: kliknite na cekiraj.hr na svom mobitelu jer samo zbog vas smo pojednostavnili i izdvojili 3 osnova koraka samopregleda dojki. Interaktivno, pokretima prstiju, ne samo da učimo nego i da se podsjetimo za buduće redovne samopreglede. Pozivam sve žene da konačno sebe stave na prvo mjesto i stvore to potrebno vrijeme kako bi obavile pregled. Ako ne zbog sebe, onda zbog svojih najmilijih, koji ih trebaju zdrave.“ rekla je Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu.

Povezano: 18-godišnjak patentirao grudnjak za rano otkrivanje raka dojke, Nizozemci terapiju za liječenje

Pozivamo i vas da postanete dio naše humanitarne #čekiraj mreže: na svom mobitelu podijelite cekiraj.hr web link sa svima koje volite i sama pozovite svoje prijateljice da nauče ova 3 osnovna koraka, podsjetite ih da misle na svoje zdravlje.

Foto: PR

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

5 razloga zašto volimo Beyonce

Kao i vjerojatno svi ostali na planeti, za Beyonce smo saznali prije nekih dvadesetak godina, dok je još bila članica grupe...
- Advertisment -