Muškarac pod staklenim stropom

Muškarac pod staklenim stropom, da li je to moguće? Stakleni strop se odnosi na žene, za muškarce vrijedi stakleni lift koji ih nosi gore pored žena u industrijama u kojima dominiraju žene.

Muškarac pod staklenim stropom

Kim je muškarac koji je odlučio promijeniti posao. Imao je odgovarajuće kvalifikacije, iskustvo i rezultate koje je uredno i sažeto prikazao u svom životopisu. U životopisu je također naveo da je oženjen i da ima djecu, što simbolizira stabilnost za muškarce. I počeo je slati molbe za posao.

Međutim, nešto čudno se počelo dešavati. Odbijenice su počele stizati jedna za drugom. Poraz je sastavni dio biznisa, mislio je on, hrabri nastavljaju borbu dalje. Ali kada ni nakon četiri mjeseca nije dobio niti jedan poziv na razgovor za posao, čak niti da ga je netko nazvao na telefon da pita više informacija, ostao je zaprepašten i polako narušenog samopouzdanja. Što se to događa?

Iako je imao dosta iskustva s pisanjem životopisa, bespomoćno je gledao u svoj životopis i pitao se što nije u redu s njim? Pokušao se staviti u kožu svojih bivših kolega i gledati životopis njihovim očima. I tada je shvatio u čemu je problem!

Njegovo ime, Kim, može biti i muško i žensko! A on je svoje ime istaknuo kao svoj brand što je u kombinaciji sa bračnim statusom i djecom u životopisu bila doslovno ubitačna kombinacija. Tu “fatalnu grešku” je na brzinu ispravio i ispred imena dodao Mr. Poziv na razgovor za posao je dobio na prvi natječaj na koji je poslao “pravi” životopis. Nakon još nekoliko razgovora koji su uslijedili, dobio je posao koje je bio posao snova, s puno većim izazovima i benefitima koje je imao do tada.

Ženski životopis i razgovor za posao

Ako se ikada pitate da li staviti u životopis bračno stanje i broj djece, da se ne pitaju “Kad će zatrudnjeti?, ne bi li vam pomoglo to što već imate djecu, nikako ne! Bračno stanje i broj djece svatko tumači po svom, što ne mora biti vaš način razmišljanja. U krajnjoj liniji, to nema veze s vašim radom. Savjesna i profesionalna osoba će tako i odraditi svoj posao, bez obzira koliko djece ima. Isto vrijedi i na razgovoru za posao, svakako izbjegavajte odgovore na pitanja o bračnom stanju/djeci.

>>Titula u muškom rodu

Dovoljno je i previše što odmah imate teret ženskog imena u životopisu, na žalost.

 

Foto: Dreamstime/ Erinpackardphotography

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

4 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -