Samohrani otac u koroni od ton majstora postao majstor za trepavice

Cijeli svoj karijerni put Stipe Ercegović gradio je u tehničkoj/elektrotehničkoj industriji. Prirodno sklon novim izazovima i poslovima koji traže kreativno razmišljanje, dublji ulazak u materiju i preciznost, više je puta ulazio u za njega potpuno nova područja. „Dugi niz godina fokus moga djelovanja je bila domena kongresne i audio-video industrije gdje sam se afirmirao kao ton-majstor i dizajner  audio sistema. To je na neki način bila moja komfor-zona i područje u kojem se osjećam “kao riba u vodi”“, objašnjava. Znatiželjna narav i volja za učenjem novim vještina, odvela ga je u neočekivane vode.

Telefonski poziv koji je promijenio sve

Sve se promijenilo dolaskom pandemije koja je početkom 2020. preuzela svijet. Preko noći, promjenom osobnih okolnosti mnogo toga što je poznavao i radio nestalo je ili postalo nestabilno, pa čak i neizvjesno. U tom je periodu, kako ga naziva, vaakuma, dobio telefonski poziv od sestre koja mu je iznijela ideju da nauči ugrađivati trepavice. „Do tada nisam imao nikakvih aspiracija u tom smjeru ili u smjeru beauty industrije uopće. Međutim, “buba u uho” je stavljena. Nakon što sam se informirao o čemu se uopće radi pomislio sam “Hmm.. ovo bi moglo biti zanimljivo” … Pa …Zašto ne!“


Pročitajte više: Ivan Marinić ne može raditi kao primalja jer je muškarac


Prijateljice kao modeli za vježbanje

Nakon godinu i pol kontemplacije, odlučio je poduzeti konkretan korak i prijaviti se na profesionalnu edukaciju. Izabrao je Kallos Beauty Academy Martine Krajinović Gulson, „koju sam percipirao kao neosporan autoritet na ovom području .. i nisam pogriješio!“, ističe Ercegović.

Muškarci se rijetko odlučuju za edukaciju ugradnje trepavica. „Ja sam dosada educirala 7-8 muškaraca, a prošla sam cijeli svijet, stoga definitivno mogu reći da je ta “pojava” posvuda ista“, komentira Krajinović Gulsun. Njenu akademiju Ercegović je odlučio pohađati jer je smatrao kako Internet i samoedukacija, prikupljanje kolaža i gledanje tutorijala nisu dovoljni. „U ugodnom, profesionalno opremljenom ambijentu, uz detaljne upute za rad, upoznavanje s materijalima, njihovim svojstvima, tehnikom rada, higijenskim standardima i praktičnim radom na modelu Martina mi je pružila puno širi uvid u ovaj posao i “more” naizgled sitnih ali iznimno bitnih detalja važnih za pristup ovom poslu i daljnji rad. Dugogodišnje iskustvo i profesionalni savjeti “iz prve ruke” jednostavno nemaju supstituta.“

stipe ercegović trepavice 1

Uz šalu kako će svoj zanat brusiti na prijateljicama, ističe da se lash artistom ne postaje stjecanjem certifikata, već trudom, vježbom i radom, za što je potrebno vrijeme.


Pročitajte više: Jesu li umjetne trepavice primjerene za ured?


Alien efekt u ženskoj branši

Ne smatra se boljim ni sposobnijim od ženskih kolegica. Ova je domena za njega priličan izlazak iz komfor zone i ulazak u područje gdje žene suvereno vladaju. Kao muško u ženskoj branši, smatra da bi mogao skrenuti pažnju, jer je njegova priča neobična i zanimljiva. „Definitivno može pomoći s marketinškog stajališta i daje nekakvu prednost (po meni nepravednu u odnosu na ženske kolegice) pogotovo na samom startu.“

Početni se impuls i marketinški idealan trenutak brzo istope, objašnjava Ercegović nadodajući da se nije pripremio jer nije još ni otvorio profil na Instagramu. „Neovisno o području koje vas interesira, makar bilo i van okvira koje vam nameće okolina ili vi sami sebi, poručuje „Just go for it! Duboko sam uvjeren da je bilo kakav uspjeh ili razvoj u ovome poslu dugoročno, definiran isključivo željom i aktivnim trudom i radom bez obzira na spol.“ Ovaj fenomen komentirala je i Krajinović Gulsun.

„Pojava muškaraca u ovim beauty područjima kod žena izaziva divljenje i automatski im daje neku malu prednost u odnosu na ženske kolegice. U startu su zanimljiviji i uz malo znanja, vrlo lako i brzo mogu razviti i unaprijediti svoj posao.“ Početak je možda i lakši za muškarca u beauty industriji, no što kad se izliže vau efekt? Ono na što se muškarac može osloniti su isključivo njegove sposobnosti i zadovoljstvo klijentica koji je rezultat toga.

Reakcije prijatelja i obitelji

Podrška koju je Ercegović primio od obitelji, prijateljica i posebice muških prijatelja, osobno ga je pozitivno iznenadila. „Očekivano, bilo je i nešto “čuđenja”, komentara i tradicionalnog “dalmatinskog podbadanja” ali ništa više od toga“, prepričava. Oni negativnog mišljenja i stav koji zauzimaju ne diraju ga. Kako objašnjava, oni nisu njegova potencijalna klijentela ni ciljana publika, pa stoga njihovi komentari da ovo nije posao za muškarca, ignorira.

Foto: Kallos Beauty Academy

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -