Vodeći brend vjenčanica napravio potez koji je malo koga ostavio ravnodušnim

Jeste li već vidjeli muške ‘vjenčanice’? Popularna Milla Nova predstavila je muški set o kojemu baš svatko ima mišljenje. Dok su neki oduševljeni idejom da muškarci na veliki dan nose nešto nalik tradicionalnoj vjenčanici koja je do sada bila rezervirana isključivo za žene, drugi su, u najmanju ruku, užasnuti. Tradicionalni koncept vjenčanja se mijenja, a novi trend muških vjenčanica daje muškarcima više izbora i prostora za izražavanje na njihovom velikom danu. Ipak, mnoge je ovaj potez Milla Nove isprovocirao.

Muške vjenčanice: politika, slijepo praćenje trendova ili – inkluzivnost?

Milla Nova je izašla s fotografijama muškog vjenčanog seta od tri dijela. Set se sastoji od klasičnih hlača širokih nogavica boje slonovače, košulje s trakicama za vezanje na ovratniku i manžetama te korzeta ukrašenog šljokicama. Ono oko čega se diglo najviše prašine ipak su – plaštevi koji daju izgled vjenčane haljine.

muške vjenčanice

Apsolutno zbogom. Neka muškarci budu muževni, a žene ženstvene“, jedan je od komentara s najviše oznaka „sviđa mi se“ na Instagram profilu Milla Nove.

Dio publike slaže se da muškarci i žene imaju pravo biti u partnerskom odnosu s osobama istog spola, ali ne podržavaju ovaj potez. Kako kažu, to je samo slijepo praćenje trendova za kojim nema potrebe.

„Molim vas, prestanite. Ovo je apsolutno SMIJEŠNO. Prestanite pratiti trendove i uništavati ljepotu u onome što znači biti ŽENA. Odjenuti haljinu ne znači biti žena“.

„Jedan ste od najcjenjenijih brendova za mladenke. Mladenke, u ženskom obliku. Nema potrebe za praćenjem trendova i forsiranjem bizarnosti. Pojedinac može i treba imati pravo na seksualnu orijentaciju koju želi! To se nikoga ne tiče. Ali gledati kako ugledne tvrtke pribjegavaju ovakvom senzacionalizmu… Nepotrebno! Strašno! I, da, nadodam, zar ne shvaća da svaka tvrtka koja ovo radi gubi MILIJARDE dolara? Možeš se udati za koga hoćeš, ali ne forsiraj biologiju i genetiku!“, napisala je jedna od pratiteljica.

Jedna mladenka napisala je da je ovo samo provokacija i da je planirala odjenuti Milla Nova vjenčanicu na svom vjenčanju u lipnju, ali se predomislila nakon ove objave. Ne možemo biti sigurni gube li tvrtke milijarde dolara zbog ovakvih postupaka, ali, sudeći po komentarima, zasigurno gube određeni broj pratitelja. „Vrijeme je za unfollow“, napisala je jedna (bivša) pratiteljica. Mnogi su se osvrnuli i na „loš marketing“.


Pročitajte više: Modna dizajnerica otkriva kako odabrati savršenu haljinu za svoje vjenčanje – je li došao kraj iznajmljivanju vjenčanica?


‘Žene mogu odjenuti hlače, ali muškarci ne smiju haljine’

Loš marketinški potez, politiku na stranu. Vaša ciljna javnost su žene“.

„Je li ovo bilo nužno? Pročitajte tko je vaša ciljna javnost jer ste očito sve pogrešno shvatili. Kakva šteta“.

S druge strane, dio pratitelja podržao je muške vjenčanice ovog brenda. Mnogi su se zapitali što nije u redu s dijelom komentatora i poručili – ovo je prekrasno.

„Ne razumijem što nije u redu s vama. Ako žene smiju odjenuti hlače za vjenčanje, zašto muškarci ne bi smjeli odjenuti haljinu? Izgledaju kao da su i dizajnirane za muško tijelo. Ovo su otvorena vrata za sve one koji ne vole tradicionalnu sliku muškaraca u smokingu. Uostalom, zašto vam smeta što postoji muška vjenčanica? Hoćeš li ju nositi? Ne. Pa u čemu je onda problem?“, zapitala se jedna komentatorica.

Na tragu toga, jedna je pratiteljica napisala da se svatko zaslužuje osjećati lijepo na dan svog vjenčanja, bez obzira na tradiciju, vjeru ili društvene standarde.

Zaključit ćemo i njezinom zaključnom mišlju: „To je dan koji je namijenjen slavlju ljubavi i jedinstva“.

Što vi mislite o muškim vjenčanicama?

Foto: Canva / Instagram Milla Nova

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -