Koronakriza i pogled na poslovanje iz nove perspektive

Industrija putovanja, jedna je od najpogođenijih negativnim posljedicama pandemije uzrokovane virusom Covid-19, ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu. Znamo i kako se hrvatski poduzetnici na sve moguće načine odupiru izazovima s pogledom u još uvijek neizvjesnu budućnost. Prva hrvatska tvrtka za najam vozila, ubrzo se baš kao i cijeli svijet suočila s pandemijom.


Pročitajte više: I CARWIZ rent a car uvodi dodatne procedure protiv koronavirusa


Kako se prva hrvatska tvrtka za najam vozila nosi s pandemijom

Carwiz rent a car, prva hrvatska tvrtka za najam vozila koja je početak godine započela sa zavidnim poslovnim rezultatima ubrzo se baš kao i cijeli svijet suočila s pandemijom. Zaustavio se globalni rast i gotovo ugasilo lokalno poslovanje u Hrvatskoj što je iznjedrilo neke nove oblike poslovanja.


Pročitajte više: Kako svakodnevno putovati sigurno? Carwiz nudi najsigurniju opciju prijevoza!


Franšizni model kao nova perspektiva

No, nakon restrukturiranja i novih mjera na domaćem tržištu, u Carwizu su na problem održivosti poslovanja odlučili gledati iz nove perspektive, te posegnuli za provjerenim rješenjem – poslovanjem putem franšiznog modela! Ideja je nastala kao logičan slijed i odgovor na pitanje zašto u Hrvatskoj ne bi primijenili ono što uspješno rade u čak dvadeset zemalja svijeta?

“Unatoč smanjenom broju turista, ograničenom kretanju, apelima da ostajemo kod kuće, u jednom trenutku ovo će biti iza nas, a zatim kreće pomama za putovanjima. U tom trenutku koji će se, nadam se, dogoditi vrlo skoro mi ćemo biti spremni baš kao i naši trenutni, ali i budući franšizni partneri”, objašnjava poslovnu odluku Krešimir Dobrilović, vlasnik i osnivač Carwiz rent a cara i Carwiz Internationala.

Pružanje cjelovite podrške partnerima

Potencijal ovog modela leži u pružanju cjelovite podrške partnerima, a jedan od bitnijih segmenata pozicioniranja svakako je i kroz vizualni identitet koji su stvorili, a za koji, priznaju, ljudi često misle da pripada nekoj stranoj tvrtki, a ne domaćem, 100% hrvatskom vlasništvu. Benefit franšiznih partnera se iskazuje i kroz bogata poslovna iskustva, know how s kojim Carwiz raspolaže i koja pružaju ne samo partnerima, već i cijelom distribucijskom lancu i klijentima.

“Mi smo dokazali da kvalitetnu uslugu može (po)nuditi i hrvatska tvrtka jer osim naše ideje, produkt našeg rada su i software, dizajn, komunikacija, partneri. Sve je u potpunosti naša ideja, rad i trud koje se pokazalo kao vrlo uspješan franšizni model primjenjiv na većinu zemalja u svijetu čiji potencijal vidimo i u Hrvatskoj”, dodaje Dobrilović o ideji franšiznog poslovanja i u Hrvatskoj.

Svaki autentičan brend koji brine o klijentima i partnerima baš kao i Carwiz može zadržati svoju snagu pod uvjetom da brzo reagira na novonastale situacije, prihvaća promijene i ako u svojim redovima ima pravi tim stručnjaka koji slijede trendove i prihvaćaju promijene.


Pročitajte više: CARWIZ rent a car pokrenuo novu eru putovanja!


Onda je takvo franšizno poslovanje kao uobičajeni model poslovanja u zapadnom svijetu primjenjiv i kod nas, posebice kada govorimo o turističkom segmentu i obraćanju turistima koji uz sebe žele imati pouzdane pružatelje usluge na koje se mogu osloniti kada je u pitanju sigurnost putovanja.

Dobro je znati da u ovoj tvrtki koja se unatoč svim nedaćama uspješno odupire neprilikama traže partnere baš kao što je najnoviji primjer i u Grčkoj i čak deset novih podfranšiznih ugovora koje je ova tvrtka sklopila u jeku najjače krize.

Tražite li i vi pouzdanog partnera dogovorite svoj sastanak na [email protected] ili pozivom na broj +385 1 4094 444.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -