Nećete vjerovati, ali i Zagreb se spominje u Nestpickovom istraživanju najboljih gradova za rad od kuće

Stambena platforma Nestpick provela je istraživanje pod nazivom najbolji gradovi za rad na daljinu, a kao prvi utvrđen je Australijski grad Melbourne koji je postigao veliku ocjenu s obzirom na čimbenike kao što su sigurnost, zdravstvena zaštita, kultura i slobodne aktivnosti, kao i svoje udaljene radne infrastrukture. Također, bio je 1 od 10 gradova na Nestpickovoj ljestvici koji su nudili vizu “digitalni nomad”, posebnu vizu koja omogućava samozaposlenim i stranim zaposlenicima na dajinu da uđu i rade u zemlji. Osim njega, na ljestvici su se našli i Zagreb, Prag, Lisabon, Mexico City, Dubai, Atena, Tallinn i Reykjavik, iznosi cnbc.com.


Pročitajte više: 8 koraka za uspješan rad od kuće


Istraživanje stambene platforme Nestpick

Istraživanje Nepsticka sastojalo se od 75 svjetskih gradova, koje je platforma odabrala na temelju lokacija koje su često bile navedene kao najbolja mjesta za život. Gradovi su također rangirani u 3 široke kategorije – troškovi i infrastruktura, zakoni i slobode i mogućnost života.

Kategorija troškovi i infrastruktura uključivala je analizu cijene i dostupnosti odgovarajućeg prostora za kućni ured. U slučaju Melbournea, prosječna cijena najma za ured je 681 euro, a najvišu prosječnu cijenu ima San Francisco i to čak 1736 eura. Najjeftiniju cijenu ima Rio de Janeiro, samo 119 eura mjesečno. Mogli bi iznajmiti prostor za cijelu godinu u Rio de Janeiru, za istu cijenu za koju bi u San Franciscu platili mjesec dana – i još bi vam ostalo novaca.

Kao pokazatelj vladinog odgovora na trenutačnu zdravstvenu krizu, Nepstick je uzeo postotak stanovništva svakog grada koji je potpuno cijepljen protiv Covida-19.
Izvršni direktor te tvrtke, Omer Kucukdere, izjavio je kako je ova pandemija potakla mnoge ljude da preispitaju svoje osobne prioritete, uključujući blagodati fleksibilnosti rada na daljinu, i postavio pitanje: “Je li doista moguće raditi od bilo kuda?”


Pročitajte više: Rad od kuće povećava šanse za burnout


Najbolji gradovi za rad od kuće prema Nestpicku

  1. Melbourne, Australija
  2. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati 
  3. Sydney, Australija
  4. Talin, Estonija
  5. London, Velika Britanija
  6. Tokio, Japan
  7. Singapur
  8. Glasgow, Velika Britanija
  9. Montreal, Kanada
  10. Berlin, Njemačka

FOTO: pixabay/strgars

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

humanitarni buvljak

Kamo za vikend – pizza, fotografija ili humanitarni buvljak?

Nakon napornog radnog tjedna, svi želimo dobro iskoristiti vikend. Zato smo uz vas s nekoliko sjajnih ideja prikladnih za cijele obitelji,...
- Advertisment -